Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2839 bytes afegits ,  17:48 23 set 2019
Pàgina nova, en el contingut: «'''Carlos Fabra Andrés''' (Castelló de la Plana, 17 de juny de 1912 - 14 de març de 1979) fon un advocat i polític valencià. Fon...»
'''Carlos Fabra Andrés''' ([[Castelló de la Plana]], 17 de juny de [[1912]] - 14 de març de [[1979]]) fon un advocat i polític [[Valencians|valencià]]. Fon procurador a Corts durant el [[Franquisme|franquisme]], alcalde de Castelló de la Plana entre [[1948]] i [[1955]] i president de la [[Diputació de Castelló|Diputació Provincial]] entre [[1955]] i [[1960]].

== Biografia ==

Fill i net de polítics, la seua vida va girar entorn a l'administració pública, a la que es va dedicar despuix de la [[Guerra Civil espanyola|Guerra Civil]].​ Naixqué el 17 de juny de l'any [[1912]] en la ciutat de Castelló, fon fill de Luis Fabra Sanz i net de Victorino Fabra Adelantado, cacic lliberal i cap polític de la [[Província de Castelló|província de Castelló]].​ Estudià Dret en l'[[Universitat de Valéncia]] i es va graduar per l'Universitat de [[Madrit]] en [[1934]]. Ya en [[1932]] fundà la Joventut Catòlica de Castelló i va militar en les joventuts de la Dreta Regional Agrària. Durant la Guerra Civil es va allistar en l'eixèrcit franquiste com a Alferes de Complement, dins del VII Regiment de Caçadors ceutís. Participà en la [[Batalla de l'Ebre]] i despuix va ascendir a tinent per mèrits de guerra. En l'any [[1939]] fon nomenat delegat de la Confederació Nacional d'Excombatents. Casat en Marta Carreras, fon el pare del polític [[Carlos Fabra Carreras]], president de la Diputació Provincial de Castelló pel [[Partit Popular de la Comunitat Valenciana|Partit Popular]].

== Trayectòria política ==

Des de l'any [[1943]] ocupà càrrecs de direcció local i provincial dins del [[Moviment Nacional]], i entre juny de [[1948]] i març de [[1955]] fon nomenat alcalde de Castelló de la Plana i procurador a Corts franquistes. Durant el seu mandat intentà modernisar urbanísticament la ciutat, equipant algunes infraestructures i municipalisà distints monuments, com el [[Castell de Peníscola]], el [[Palau del Cardenal Ram de Morella]], el [[Castell d'Alcalà de Chivert]], [[Santa Magdalena de Polpís]] i la [[Torre del Rei|Torre del Rei d'Oropesa]], al mateix temps que va eixercir com a promotor del Camp de gòlf Mediterràneu i de l'urbanisació La Coma. També va organisar els actes del VI Centenari de la troballa de la [[Mare de Deu del Lledó]]. De [[1955]] a octubre de [[1960]] fon president de la Diputació Provincial, i de [[1968]] a [[1972]] fon decà del Colege d'Advocats de Castelló. També fon conseller del [[Banc d'Espanya]] i assessor de la Caixa d'Aforros i Mont de Pietat de Castelló.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Carlos_Fabra_Andr%C3%A9s Carlos Fabra Andrés en Wikipedia]
* [https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/sociedad/memoria-carlos-fabra-andres_96370.html ''En memoria de Carlos Fabra Andrés'' - ''Mediterráneo'']
23 761

edicions

Menú de navegació