Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
92 bytes afegits ,  10:14 22 feb 2019
m
sense resum d'edició
Llínea 3: Llínea 3:  
[[Image:Virgen de la PAz.jpg|right|250px|thumb|<center>Mare de Deu de la Paz</center>]]
 
[[Image:Virgen de la PAz.jpg|right|250px|thumb|<center>Mare de Deu de la Paz</center>]]
   −
'''El Vilar''' (en [[castellà]] ''Villar del Arzobispo'') nomenat en temps dels moros Benaduf.
+
'''El Vilar''' (en [[castellà]] ''Villar del Arzobispo'') nomenat en temps dels moros Benaduf. Conta en una població de 3.579 habitants segons el [[INE]] de l'any [[2018]].
    
== Geografia ==
 
== Geografia ==
Llínea 11: Llínea 11:     
== Història ==
 
== Història ==
La seua història es remonta als [[romans]] i [[ibers]], començant a tindre el seu floriment en els àraps en el [[711]], la seua primera ubicació va ser a 5 quilómetros de l'actual El Vilar, en la partida de ''La Torre'', pertanyent aixina la població al [[Regne Moro de Valéncia]], conquistat este per D. [[Jaume I]] d'Aragó, la població és donada al [[Bisbe de Valéncia]], que al seu torn la ven a D. Hurtado de Lihori (Un dels 380 Cavallers que varen acompanyar el Rei Jaume I en la conquista de Valéncia), passant despuix  cap al 1.300 a D. [[Eximix Perez de Arenós]], baró d'Andilla, fent este últime entrega de la Població al Bisbe i capítul de Valéncia, sent D. Raimundo Gaston qui governava la Mitra de Valéncia, va ser autorisat en [[1323]] pel Rei, per a expulsar els pocs moros de El Vilar, sent repoblat este per quinze Cristians Vells i fent-los donació per sempre als nous pobladors, a condició de residir en el.
+
La seua història es remonta als [[romans]] i [[ibers]], començant a tindre el seu floriment en els àraps en l'any [[711]], la seua primera ubicació va ser a 5 quilómetros de l'actual El Vilar, en la partida de ''La Torre'', pertanyent aixina la població al [[Regne Moro de Valéncia]], conquistat este per D. [[Jaume I]] d'Aragó, la població és donada al [[Bisbe de Valéncia]], que al seu torn la ven a D. Hurtado de Lihori (Un dels 380 Cavallers que varen acompanyar el Rei Jaume I en la conquista de Valéncia), passant despuix  cap a l'any [[1300]] a D. [[Eximix Perez de Arenós]], baró d'Andilla, fent este últime entrega de la Població al Bisbe i capítul de Valéncia, sent D. Raimundo Gaston qui governava la Mitra de Valéncia, va ser autorisat en [[1323]] pel Rei, per a expulsar els pocs moros de El Vilar, sent repoblat este per quinze Cristians Vells i fent-los donació per sempre als nous pobladors, a condició de residir en ell.
    
== Economia ==
 
== Economia ==
Llínea 17: Llínea 17:     
== Festes ==
 
== Festes ==
Les Festes Patronals de El Vilar se celebren els dies [[24 de giner]] ([[Mare de Deu de la Paz]]) i [[16 d'agost]] ([[Sant Roc]]), la festa que mes gent atrau a la població són els carnavals, que comencen el [[dijous]] anterior al [[dimecres]] de cendra.
+
Les Festes Patronals de El Vilar se celebren els dies [[24 de giner]] ([[Mare de Deu de la Paz]]) i [[16 d'agost]] ([[Sant Roc]]), la festa que més gent atrau a la població són els carnavals, que comencen el [[dijous]] anterior al [[dimecres]] de cendra.
    
==Bibliografía==
 
==Bibliografía==
126 672

edicions

Menú de navegació