Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2174 bytes afegits ,  12:40 12 nov 2018
Pàgina nova, en el contingut: «'''Andrés Cambronero Sanchis''', conegut com a '''Sito Sanchis''', (Valéncia, 1973) és un escritor i poeta valencià. == Biografia =...»
'''Andrés Cambronero Sanchis''', conegut com a '''Sito Sanchis''', ([[Valéncia]], [[1973]]) és un escritor i poeta [[Valencians|valencià]].

== Biografia ==

Sito Sanchis, naixcut en el barri de la Saïdia, és Tècnic Superior de Gestió i Servicis i treballa per a l'Administració General de l'Estat. És faller, poeta, autor d'apropòsits fallers, escritor, guioniste, colaborador de numerosos artistes fallers i jurat del Concurs de Teatre de la [[Junta Central Fallera]] (JCF).

Ha segut colaborador del diari ''Don Falleret'' i de les revistes ''[[Revista Lletrafaller|Lletrafaller]]'' o ''El Turista Fallero''. També promou i difon assíduament la [[llengua valenciana]] en les rets socials. La seua ferma convicció catòlica l'ha dut a participar en alguns proyectes solidaris en diferents [[ONG]]'s com AFAV, Adisto, Asindown, Maides, Càritas o Creu Roja. És membre dels Seguidors de la Mare de Deu i dels Eixidors de la Verge, i forma part de la seua Directiva.

Sito Sanchis és soci de [[Lo Rat Penat]], membre fundador del [[Casal Bernat i Baldoví]] i soci de l'[[Associació d'Escritors en Llengua Valenciana]] (AELLVA).

== Guardons ==

La seua sàtira fallera se pot definir com directa, àgil, fresca, molt actual i, sobretot, provocadora, i l'ha dut a obtindre numerosos guardons en el Concurs de Llibrets de Falla de Lo Rat Penat, entre els quals destaca el Premi Extraordinari Bernat i Baldoví de [[2014]], sent la persona més jove en haver-lo obtingut fins l'actualitat.

Té en el seu haver uns atres importants guardons, com:

* Premi Socarrat de [[Paterna]].
* Accèsit a la [[Premi Flor Natural|Flor Natural]].
* Premi Elvira Carles en els [[Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia]] (2014).
* Englantina d'Or en els Jocs Florals (2015).
* Premi Torre de Paterna (2016)
* Premi Camí de la Nòria de [[Picanya]] (2016)
* Premi Coves de Paterna (2017)
* Premi ''[[Las Provincias]]'' al millor milacre inèdit a [[Sant Vicent Ferrer]] (2018)
* Accèsit al Premi Roberto Salvador Moros de Paterna (2018)

== Escritor de l'any ==

* L'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana nomenà a Sito Sanchis, Escritor de l'any 2018.
23 783

edicions

Menú de navegació