Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1741 bytes afegits ,  14:50 2 maig 2018
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|Plaça del Portal Nou de Valéncia. Columna en la Verge del Carme a la dreta. La denominació se deu al portal construït...»
[[File:Pl portal nou vlc.jpg|thumb|Plaça del Portal Nou de Valéncia. Columna en la Verge del Carme a la dreta.]]

La denominació se deu al portal construït a finals del [[sigle IV]], situat en l'antic barri del partit a on se trobava el llupanar de la ciutat de Valéncia.

La construcció escomençà en l'any [[1390]], no concloent fins a l'any [[1471]]. Constava de dos torres circulars en un cos central, semblant a les [[Torres de Quart]].

Es coneixia també en el nom de Portal Nou de Santa Creu, per estar pròxim a la parròquia de la Santa Creu i perque havia en ell, un retaule en l'invenció de la Santa Creu i Santa Elena. Com a conseqüència de l'instalació en la plaça del Convent de Sant Josep, a principi del [[sigle XVII]], se conegué en el nom d'este sant, cuya denominació conserva hui en dia el pont al que dona accés la plaça.

En l'actualitat la plaça, encara en aire recolecte, conserva la frontera de l'iglésia del Convent de San Josep i s'ha vist animada des de l'any [[1967]] per una bella image de la [[Verge del Carme]], obra de Ramon Mateu, elevada sobre una esvelta columna toscana, procedent de l'antic hospital de [[Valéncia]] i que va ser beneïda el [[4 de febrer]] de l'any 1967 i que recentment ha segut traslladada uns metros cap al [[Pont de Sant Josep]].<ref>Plaça del Portal Nou. [[Diputació de Valéncia]]</ref> <ref>Plaça del Portal Nou. Conselleria de Cultura de la [[Generalitat Valenciana]]</ref> <ref>Plaça del Portal Nou.[[Concejalia de Cultura del Ajuntament de Valéncia]]</ref>

==Referències==
{{Reflist}}

{{Monuments de Valéncia}}

[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
[[Categoria:Places del Regne de Valéncia]]
[[Categoria:Monuments de la ciutat de Valéncia]]
120 790

edicions

Menú de navegació