Llínea 18:
Llínea 18:
== Trayectòria empresarial ==
== Trayectòria empresarial ==
+
La seua carrera va començar l'any [[1921]] junt als seus pares, José Suñer i Ana Sanchis, que havien fundat un taller dedicat a la confecció de caixes de cartó, compatibilisant el seu treball en l'escola nocturna. Començava aixina l'història de Cartonajes Suñer.
+
+
En [[1937]], durant la [[Guerra Civil Espanyola]], Cartonajes Suñer va ser colectivisada pels seus obrers, adherits a la Confederació Nacional del Treball ([[CNT]]), sent restaurada la propietat a la família Suñer en [[1939]] al final de la lluita.
+
+
En [[1946]] els germans Suñer, per raons de llogística, varen comprar una parcela en el [[Port de Valéncia|port de Valéncia]] per a alçar un nou centre industrial, pero l'incendi repentí de la fàbrica d'Alzira i l'actitut dels treballadors i veïns que es varen llançar a lluitar contra les flames els va convéncer que l'empresa devia continuar en la seua ciutat natal. I aixina es va fer als peus del [[Tossal del Salvador (Alzira)|tossal del Salvador]], junt a la qual es va alçar la colónia Ana Sanchis, un àrea residencial per als treballadors de l'empresa, inaugurada pel ministre de la Vivenda en [[1960]].
+
+
La localisació de les seues empreses en la seua ciutat natal es va convertir definitivament, gràcies al mencionat succés, en una màxima de l'estratègia empresarial de Lluís Suñer, que en els anys posteriors conseguí crear un imperi industrial. El [[General Francisco Franco]] es va interessar per les empreses de Lluís Suñer, reconeixent la seua llabor i visitant oficialment les seues factories el 12 de maig de [[1947]]. Restaurada la democràcia continuà l'espenta de les seues empreses, que el va convertir en [[1978]] en el contribuent que majors ingressos declarà a la [[Facenda]], 400 millons de les [[Pesseta|pessetes]] de llavors.
== Vore també ==
== Vore també ==