Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
No hi ha canvi en el tamany ,  11:01 21 feb 2018
m
Text reemplaça - 'davall' a 'devall'
Llínea 44: Llínea 44:     
Modalitats d'estil directe:
 
Modalitats d'estil directe:
*'''[[Escala i corda]] ''': Sens dubte la modalitat reina pel que conta en el número més gran de jugadors professionals. Es disputa en trinquet a qué s'afig una corda en el mig de la pista a una altura aproximada de dos metros. S'enfronten dos equips de u, dos o tres jugadors. És un joc a l'aire, permetent-se a soles un bot de la pilota abans de tornar-la al camp rival encara que els bots en les escales no són contats. El joc consistix a tornar la pilota al rival per damunt de la corda, cometent-se falta quan la pilota no arriba a l'atre camp, ho fa per davall o impacta en una part del cos diferent de la mà. Per a conseguir un joc se seguix una notació semblant a la del tenis, 15, 30, ''val'' i ''joc''
+
*'''[[Escala i corda]] ''': Sens dubte la modalitat reina pel que conta en el número més gran de jugadors professionals. Es disputa en trinquet a qué s'afig una corda en el mig de la pista a una altura aproximada de dos metros. S'enfronten dos equips de u, dos o tres jugadors. És un joc a l'aire, permetent-se a soles un bot de la pilota abans de tornar-la al camp rival encara que els bots en les escales no són contats. El joc consistix a tornar la pilota al rival per damunt de la corda, cometent-se falta quan la pilota no arriba a l'atre camp, ho fa per devall o impacta en una part del cos diferent de la mà. Per a conseguir un joc se seguix una notació semblant a la del tenis, 15, 30, ''val'' i ''joc''
    
*'''[[Galocha]] ''': És un joc paregut al de ''escala i corda'' diferenciant-se que es disputa en un carrer natural, o un carrer artificial, adaptant-se les regles a la pista, pero mantenint el mateix esperit.
 
*'''[[Galocha]] ''': És un joc paregut al de ''escala i corda'' diferenciant-se que es disputa en un carrer natural, o un carrer artificial, adaptant-se les regles a la pista, pero mantenint el mateix esperit.
Llínea 81: Llínea 81:     
===Guants===
 
===Guants===
S'utilisen per a protegir les mans a l'hora de colpejar la pilota. Són de pell de [[corder]] i no cobrixen els dits. Estan formats per un triàngul de pell destinat a cobrir la palma de la mà contant en una subjecció a l'altura dels nucs. Per a subjectar-los se'ls lliguen a la mà en un parell de vetes enllaçades. A causa de la seua llaugerea no oferixen suficient protecció pel que normalment s'afigen [[naïp]]s retallats, planches d'acer, plaques de plàstic o esponges davall d'ells cobrint-los posteriorment en esparadrap. Generalment esta protecció s'utilisa també en els dits.
+
S'utilisen per a protegir les mans a l'hora de colpejar la pilota. Són de pell de [[corder]] i no cobrixen els dits. Estan formats per un triàngul de pell destinat a cobrir la palma de la mà contant en una subjecció a l'altura dels nucs. Per a subjectar-los se'ls lliguen a la mà en un parell de vetes enllaçades. A causa de la seua llaugerea no oferixen suficient protecció pel que normalment s'afigen [[naïp]]s retallats, planches d'acer, plaques de plàstic o esponges devall d'ells cobrint-los posteriorment en esparadrap. Generalment esta protecció s'utilisa també en els dits.
    
===Didals===
 
===Didals===
120 752

edicions

Menú de navegació