Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
44 bytes afegits ,  18:42 3 dec 2017
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Francisco de Jasso i Azpilicueta''' ([[Castell de Javier]], [[Navarra]], [[1506]] - [[Illa de Sancián]], [[China]], [[1552]]), més conegut com a Francisco Javier, Francesc Xavier o també com a Francisco Xavier, Francisco de Javier o Francés de Jaso, fon un missioner espanyol. Mentres estudiava filosofia i teologia en [[París]] va conéixer a [[Ignacio de Loyola]], qui el va reclutar per al seu proyecte de fundar una nova orde. Francisco va fer els seus primers vots en París ([[1534]]), es va ordenar sacerdot en [[Venècia]] ([[1537]]) i participà en la fundació de la [[Companyia de Jesús]] en [[Roma]] ([[1539]]).  
+
'''Francisco de Jasso i Azpilicueta''' ([[Castell de Javier]], [[Navarra]], [[1506]] - [[Illa de Sancián]], [[China]], [[1552]]), més conegut com a Francisco Javier, Francesc Xavier o també com a Francisco Xavier, Francisco de Javier o Francés de Jaso, fon un missioner [[Espanya|espanyol]]. Mentres estudiava filosofia i teologia en [[París]] va conéixer a [[Ignacio de Loyola]], qui el va reclutar per al seu proyecte de fundar una nova orde. Francisco va fer els seus primers vots en París en l'any ([[1534]]), es va ordenar sacerdot en [[Venècia]], en  ([[1537]]) i participà en la fundació de la [[Companyia de Jesús]] en [[Roma]] en l'any ([[1539]]).  
   −
Des de llavors es va consagrar a l'activitat missionera. En [[1541]] fon enviat a l'[[Índia]] com a llegat pontifici, en la missió d'evangelisar les terres situades a l'est del cap de Bona Esperança, responent a una petició de Joan III de [[Portugal]]. Instalat en [[1542]] en Goa (capital de l'Índia portuguesa), va desplegar una intensa activitat cuidant malalts, visitant presos, predicant el cristianisme, convertint natius, negociant en les autoritats locals i defenent la justícia front als abusos dels colons.
+
Des de llavors es va consagrar a l'activitat missionera. En l'any [[1541]] fon enviat a l'[[Índia]] com a llegat pontifici, en la missió d'evangelisar les terres situades a l'est del cap de Bona Esperança, responent a una petició de Joan III de [[Portugal]]. Instalat en [[1542]] en Goa (capital de l'Índia portuguesa), va desplegar una intensa activitat cuidant malalts, visitant presos, predicant el cristianisme, convertint natius, negociant en les autoritats locals i defenent la justícia front als abusos dels colons.
   −
El seu apostolat es va estendre pel sur de l'Índia, [[Ceilan]], Malaca, les Illes Molucas i [[Japó]]. Quan es disponia a entrar en China per a continuar la seua llabor, va morir de pulmonia a les portes de Cantón. Fon canonisat l'any [[1622]] i declarat patró de les missions de l'[[Iglésia catòlica]].
+
El seu apostolat es va estendre pel sur de l'Índia, [[Ceilan]], Malaca, les Illes Molucas i [[Japó]]. Quan es disponia a entrar en China per a continuar la seua llabor, va morir de pulmonia a les portes de Cantón. Fon canonisat en l'any [[1622]] i declarat patró de les missions de l'[[Iglésia catòlica]].
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
120 790

edicions

Menú de navegació