Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2498 bytes afegits ,  18:37 13 nov 2017
Pàgina nova, en el contingut: «'''Federico Martínez Roda''' (Requena, 1 de novembre de 1950) és un historiador i juriste valencià, és decà de la Real Acadèmia d...»
'''Federico Martínez Roda''' ([[Requena]], 1 de novembre de [[1950]]) és un historiador i juriste [[Valencians|valencià]], és decà de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) i acadèmic corresponent de la [[Real Acadèmia de l'Història]] des de [[1997]]. Catedràtic d'Història Contemporànea, en les Universitats [[Universitat Cardenal Herrera]] de Valéncia i [[Universitat CEU San Pablo|CEU San Pablo]] de [[Madrit]]. En l'actualitat impartix classes en l'[[Universitat Catòlica de Valéncia]].

== Biografia ==

Naixcut en la població de Requena de la comarca de [[La Plana d'Utiel]], l'1 de novembre de [[1950]], cursà els seus estudis de filosofia i lletres i dret en l'[[Universitat de Valéncia]] on es va doctorar en Història en l'any [[1979]] en una investigació sobre el [[Port de Valéncia]]. Amplià els seus estudis en [[Brusseles]] i [[Ginebra]].

Inicià les seues investigacions l'any [[1973]] en la seua tesis de llicenciatura sobre l'Ilustració valenciana dirigida per [[Joan Reglà]]. Des de llavors, i ininterrompudament, ha treballat en quatre llínees d'investigació: temàtica valenciana, metodologia històrica, globalisació i relacions internacionals i últimament temes d'història militar. En l'any [[2014]], rebé el XVII Premi Ángel Herrera a l'Investigació en Humanitats.​

Començà la seua carrera docent com a catedràtic d'instituts d'ensenyança mija. Fon director dels instituts de bachillerat d'[[Utiel]] i [[Mislata]] ([[1975]]-[[1983]]). Posteriorment fon coordinador del C.A.P. de Geografia i Història de l'Universitat de Valéncia, secretari general de l'Universitat CEU Cardenal Herrera de Valéncia de [[2001]] a [[2008]] i Vicerrector de l'Universitat CEU San Pablo de Madrit de [[2011]] a [[2013]]. En setembre de [[2014]] s'incorporà a l'Universitat Catòlica de Valéncia.​ Com a professor universitari ha segut invitat en universitats tan variades com les de [[Cracovia]], [[Wroclaw]], [[Lima]], King's Point, [[Nova York]], [[Managua]], Saint Pölten, [[Wisconsin]] i Nova de [[Lisboa]].

Ha colaborat en els periòdics ''[[Las Provincias]]'', ''[[Información]]'' i ''[[El Mundo]]''. És membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana des de l'any [[2006]]. És conseller de les revistes Història, Antropologia i Fonts Orals i Aportes (Revista d'Història Contemporànea) i director de la revista Anals de la [[RACV]] des de [[2008]].

En l'actualitat és decà de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]].
25 217

edicions

Menú de navegació