Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
886 bytes afegits ,  17:06 10 jul 2017
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Honorato Juan''' ([[1507]]- † Burgo de Osma, [[1566]]), fon un intelectual i religiós [[Comunitat Valenciana|valencià]].
+
'''Honorato Juan''', Honorat Joan i Escrivà ([[Xàtiva]], [[1507]]- † Burgo de Osma, [[1566]]), fon un intelectual i religiós [[Comunitat Valenciana|valencià]]. Entrà en la cort de [[Felip II]], i fon preceptor de Carles d'Austria i bisbe del Burgo de Osma.
    +
Honorat Joan fon un humaniste, escritor i religiós. Estudià en Lovaina, tenint com a mestre a [[Lluís Vives]] en el qual adquirí coneiximents de llatí i grec, filosofia, matemàtiques, jurisprudència i història. Estigué al servici de [[Carles V]], ajudà a la formació de Felip II, despuix fon mestre del seu fill (el príncip Carles) i en [[1564]] fon nomenat bisbe d'Osma, del Burgo de Osma.
   −
Fon discípul de [[Lluís Vives]], que li menciona en afecte en un de sos "Diàlecs".
+
Honorat Joan fon discípul de Lluís Vives, al qual el menciona en afecte en un de sos ''Diàlecs''. És autor d'un Vocabulari Valencià-Castellà que fon editat l'any [[1555]].  
   −
Entrà en la cort de [[Felip II]], i fon preceptor de Carles d’Austria i bisbe del Burgo de Osma.
+
El Vocabulari Valencià-Castellà, l'autor de l'edició original fon [[Joan de Resa]] – pseudònim d'Honorat Joan -, el qual feu este vocabulari per a la millor comprensió dels castellans de les obres d'[[Ausias March]], que varen ser publicades en [[Valladolit]] l'any 1555, en [[Llengua Valenciana]], de les quals este ''Vocabulario'' formà part.
    
== Bibliografia ==
 
== Bibliografia ==
   −
*SANCHIS MORENO, F. J, ''"Honorato Juan: vida y recuerdo d'un maestro de príncipes"'', Valencia, 2002, ISBN 84-482-3093-0
+
*SANCHIS MORENO, F. J, ''"Honorato Juan: vida y recuerdo de un maestro de príncipes"'', Valencia, 2002, ISBN 84-482-3093-0
    
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]
23 719

edicions

Menú de navegació