Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
8 bytes afegits ,  11:16 3 jul 2017
m
Llínea 19: Llínea 19:  
==Hidrologia==
 
==Hidrologia==
   −
Entre els pocs grans rius que fluïxen a l'Índic trobem; el [[Zeneze]], el Shatt-al-Arab, el [[Indus]], el [[Ganges]], el [[Brahmaputra]], i l'Irrawaddy. Els corrents marítims estan molt influenciats pels [[monzón|monzones]]. Els corrents dominants, són dos; una en l'hemisferi nort, movent-se en el sentit de les agulles del rellonge, i una atra al sur del [[equador]] girant en sentit contrari.  
+
Entre els pocs grans rius que fluïxen a l'Índic trobem; el [[Zeneze]], el Shatt-al-Arab, el [[Indus]], el [[Ganges]], el [[Brahmaputra]], i l'Irrawaddy. Els corrents marítims estan molt influenciats pels [[monzón|monzones]]. Les corrents dominants, són dos; una en l'hemisferi nort, movent-se en el sentit de les agulles del [[rellonge]], i una atra al sur del [[equador]] girant en sentit contrari.  
   −
Durant el monsó d'hivern, de totes les maneres, els corrents del nort canvien de direcció. La circulació en aigües profundes està controlada principalment pels fluixos de l'oceà Atlàntic, el Mar Rojo i els corrents antàrtics. Al nort dels 20 graus de latitut sur la  temperatura mínima superficial és de 22 graus C, superant els 28 graus C cap a l'est. Al sur dels 40 graus de latitut sur, les temperatures baixen ràpidament. La salinitat superficial de l'aigua va de 32 a 37 parts per 1.000, la més alta té lloc en el mar d'Aràbia i en un cinturó entre el sur d'Àfrica i el sur-oest d'Austràlia. Es troben icebercs a lo llarc de tot l'any a uns 65 graus de latitut sur. El llímit nort dels icebercs està a uns 45 graus de latitut sur.
+
Durant el monsó d'[[hivern]], de totes les maneres, les corrents del nort canvien de direcció. La circulació en aigües profundes està controlada principalment pels fluixos de l'oceà Atlàntic, el Mar Rojo i les corrents antàrtics. Al nort dels 20 graus de latitut sur la  temperatura mínima superficial és de 22 graus C, superant els 28 graus C cap a l'est. Al sur dels 40 graus de latitut sur, les temperatures baixen ràpidament. La salinitat superficial de l'aigua va de 32 a 37 parts per 1.000, la més alta té lloc en el mar d'Aràbia i en un cinturó entre el sur d'Àfrica i el sur-oest d'Austràlia. Es troben icebercs a lo llarc de tot l'any a uns 65 graus de latitut sur. El llímit nort dels icebercs està a uns 45 graus de latitut sur.
    
== Economia ==
 
== Economia ==
120 197

edicions

Menú de navegació