Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
48 bytes afegits ,  14:19 6 maig 2009
sense resum d'edició
Llínea 19: Llínea 19:     
== Curiositats ==
 
== Curiositats ==
 +
La Real Senyera no s'inclina mai. Quan es baixada des del balcó de l'Ajuntament de [[Valéncia]] cada 9 d'Octubre, baixa en solemnitat, i de manera totalment vertical. Açò és degut a [[Pere I el Cerimoniós]] qui otorgà a la Senyera la consideració de Real, és a dir, donà a la bandera valenciana un estatus similar al d'un rei. Per tant, de la mateixa forma que un rei no inclina el cap en saludar a un atre rei, tampoc ho fa la Real Senyera. En tot i això, els reis catòlics sí inclinen el cap per a saludar a Deu (per eixemple, en saludar el sagrari), per tant la Real Senyera en cas de trobar-se davant de Deu hauria d'inclinar-se de la mateixa forma que ho faria qualsevol rei catòlic -tal era el cas de Pere I el Cerimoniòs o dels reis espanyols actuals hereus de la Corona Aragonessa-.
   −
La Real Senyera no s'inclina mai. Quan es baixada des del balcó de l'Ajuntament de [[Valéncia]] cada nou d'octubre, baixa en solemnitat, i de manera totalment vertical. Açò és degut a Pere I el Cerimoniós qui otorgà a la Senyera la consideració de Real, és a dir, donà a la bandera valenciana un status similar al d'un rei. Per tant, de la mateixa forma que un rei no inclina el cap en saludar a un atre rei, tampoc ho fa la Real Senyera. En tot i això, els reis catòlics sí inclinen el cap per a saludar a deu (per eixemple, en saludar el sagrari), per tant la Real Senyera en cas de trobar-se davant de deu hauria d'inclinar-se de la mateixa forma que ho faria qualsevol rei catòlic -tal era el cas de Pere I el Cerimoniòs o dels reis espanyols actuals hereus de la Corona Aragonessa-.
+
Única bandera en tot lo món en ranc Real. Se li rendixen honors militars en 21 salves de canonades, com a qualsevol rei.
   −
Única bandera en tot lo món ab ranc real.
+
La Senyera tenia la seua propia guàrdia. Quan eixía de la ciutat de Valencia, la acompanyava sempre el [[Centenar de la Ploma]], que era un cos militar format per 100 cavallers armats de ballestes i sobreeixint en sos elms una ploma per a distinguir-se, i la protegien en les batalles.
 
  −
Se li rendixen honors militars ab 21 salves de canonades, com a qualsevol rei.
  −
 
  −
La Senyera te la seua propia guàrdia. Quan eixía de la ciutat, la acompanyava sempre el [[centenar de la ploma]]. Que eren 100 cavallers armats de ballestes i sobreeixint en sos elms una ploma per a distinguirse, i la protegien a on fora.
      
[[Categoria:Cultura Valenciana]]
 
[[Categoria:Cultura Valenciana]]
 
[[Categoria:Símbols de la Comunitat Valenciana]]
 
[[Categoria:Símbols de la Comunitat Valenciana]]

Menú de navegació