Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
31 bytes eliminats ,  17:39 14 nov 2016
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Castellonenc''' o castellonenca són els gentilicis de les persones que viuen en la ciutat de [[Castelló de la Plana]], i també d'aquells naturals o propis de [[Castelló de les Gerres]] o [[Castelló de Rugat]].
+
'''Castellonenc''' o castellonenca són els gentilicis de les persones que viuen en la ciutat de [[Castelló de la Plana]], i també d'aquells naturals o propis de [[Vilanova de Castelló]], [[Castelló de les Gerres]] o [[Castelló de Rugat]].
 
  −
En la ciutat de Castelló de la Plana també són utilisats els termens, ''castelloner'' o ''castellonera'', per a referir-se a lo mateix, encara que eixa denominació és més pròpia de les [[Festes de la Magdalena]], quan se vestix el trage regional propi de la ciutat de Castelló.
      
== Història del topònim i gentilici ==
 
== Història del topònim i gentilici ==
Llínea 15: Llínea 13:  
* Gentilici
 
* Gentilici
   −
El gentilici castellonenc és l'oficial de la ciutat i de la província. El gentilici oficial en valencià és castellonenc per al masculí i castellonenca per al femení. En l'àmbit fester, existix castelloner/a, referit a l'indumentària tradicional, que també designa a la persona que ho porta.
+
El gentilici castellonenc és l'oficial de la ciutat i de la província de Castelló. El gentilici oficial en valencià és castellonenc per al masculí i castellonenca per al femení. En la ciutat de Castelló de la Plana també són utilisats els termens, ''castelloner'' o ''castellonera'', per a referir-se a lo mateix, encara que eixa denominació és més pròpia de les [[Festes de la Magdalena]], quan se vestix l'indumentària tradicional pròpia de la ciutat de Castelló, que també designa a la persona que ho porta.
    
== Vore també ==
 
== Vore també ==
25 018

edicions

Menú de navegació