Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Pàgina nova, en el contingut: «La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), una entitat centenària, que va nàixer l'any 1915, per al compliment de les seues funcions està composta e...»
La [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV), una entitat centenària, que va nàixer l'any 1915, per al compliment de les seues funcions està composta en l'actualitat de quinze seccions. Una d'eixes seccions es la '''Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes'''.

== Seccions de la RACV ==

Com diu la RACV:

{{Cita|Per al millor compliment dels seus fins, la Real Acadèmia contarà en les seccions que determine la seua Junta General a proposta de la seua Junta de Govern. Estes seccions podran ser permanents o temporals i tindran com a fins els propis de la Real Acadèmia.

Cada secció contarà en un Director que deurà ser Acadèmic de Número, designat per la Junta General a proposta de la Junta de Govern, en raó de la seua especialitat. Formaran part de cada Secció els Acadèmics proposts pel seu Director, la Junta de Govern i ratificats per la Junta General. També podran formar part de les Seccions, com a Agregats Colaboradors, persones de prestigi, no Acadèmics, previa proposta de cada Secció a la Junta de Govern i ratificada per la Junta General. El Decà serà president nat de totes les seccions.

Els Directors de les seccions coordinaran i dirigiran les activitats d'estes i presentaran a la Junta de Govern els proyectes que pretenguen desenrollar, a efectes de la seua aprovació per la Junta General, la qual acordarà els fondos necessaris per a les seues funcions.}}

== Funcions de la Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes ==

La Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes rep el nom de [[Lluís Fullana]] i té com a missió i objectius, la normativisació i l'abastiment als usuaris de la llengua dels mijos tècnics precisos per al seu estudi i desenroll: Diccionaris, Gramàtiques, Flexions Verbals, Correctors informàtics, etc. L'elaboració d'informes, publicacions dels seus estudis, participacions en Congressos, Simpòsium de Llengües, Ponències, etc., que servixen per a difondre i prestigiar la llengua valenciana en tot el món.

== Treballs i proyectes ==

* Diccionari Valencia-Castellà 1, 2, 3ª Edic., Flexió Verbal 1, 2ª Edic., Corrector Ortogràfic 1, 2ª Versió
* Primer Congrés de Llengua Valenciana 1985 – Elig
* Representació de la Llengua Valenciana en Expolingua Portugal (Lisboa) 2003
* Comunicació en el II Seminari Internacional en Llengües Minoritàries (SILM) 2004
* Comunicació sobre la Llengua Valenciana en la 9th International Conference on Law and Language – Beijing. China 2004
* Informe al Tribunal Suprem sobre l'idioma valencià, 2006
* Solicitut Còdic ISO per a l'idioma valencià, 2005, 2007.
* Diccionari General de la Llengua Valenciana, 2010.

== Vore també ==

* [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]]
* [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]]
26 181

edicions

Menú de navegació