Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 73: Llínea 73:  
=== Centre de Cultura Valenciana ===
 
=== Centre de Cultura Valenciana ===
   −
L'any 1915 naix el Centre de Cultura Valenciana, en l'actualitat [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]]. Fon el 15 de giner de 1915 quan, de la mà del llavors President de la Diputació de Valéncia, José Martínez Aloy i del diputat Juan Pérez Lucia, es fundà el que en aquell temps rebé la denominació de Centre de Cultura Valenciana.
+
L'any [[1915]] naix el Centre de Cultura Valenciana, en l'actualitat [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]]. Fon el 15 de giner de 1915 quan, de la mà del llavors President de la Diputació de Valéncia, José Martínez Aloy i del diputat Juan Pérez Lucia, es fundà el que en aquell temps rebé la denominació de Centre de Cultura Valenciana.
   −
La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) és una fundació pública de la Diputació Provincial de Valéncia, esta corporació provincial pensà en crear una entitat que treballara i estudiara la llengua i cultura pròpies dels valencians i és conseqüència llògica de la consolidació de la Renaixença Valenciana. A pesar del seu orige en la [[Diputació de Valéncia]], l'[[Ajuntament de Valéncia|Ajuntament de la ciutat de Valéncia pronte es sumà ad este proyecte, fent costat a la nova entitat cultural creada.
+
La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) és una fundació pública de la Diputació Provincial de Valéncia, esta corporació provincial pensà en crear una entitat que treballara i estudiara la llengua i cultura pròpies dels valencians i és conseqüència llògica de la consolidació de la Renaixença. A pesar del seu orige en la [[Diputació de Valéncia]], l'[[Ajuntament de Valéncia|Ajuntament de la ciutat de Valéncia]] pronte es sumà ad este proyecte, fent costat a la nova entitat cultural creada.
    
== 1932 - Les bases d'ortografia valenciana ==
 
== 1932 - Les bases d'ortografia valenciana ==
25 127

edicions

Menú de navegació