Fotocòpia
Anar a la navegació
Anar a la busca
La fotocòpia és el procés de reproduir un document, o part d'este, en un full de paper normal o un atre tipo de material, com a transparències o filmines, opalina, etcétera. Dita reproducció la realisa la fotocopiadora.
El tamany o format dels papers és molt variat: carta, ofici, A4, A5, i molts més fins a aplegar als especials per a pla.
Procés de fotocopiat[editar | editar còdic]
El procés de fotocopiat es realisa per mijos òptics i fotosensibles.
- Primer es coloca el document original sobre una superfície de cristal o un atre material transparent.
- Baix esta superfície es desplaça una font lluminosa, generalment la llàntia d'exposició; llavors la llum es reflectix en les tonalitats més clares de l'original i esta image es va guiant per espills fins a un cilindre sensible a la llum que va girant, el qual es energisa atraent electrostàticament la tinta seca anomenada tòner. Ad este element també se li coneix com a fotoreceptor o fotoconductors (fotorresistència).
- La fotocopiadora funciona en l'enllaç d'una série de cables que apleguen a un objectiu en el que es comença a prendre la foto i mana la senyal per a que la comence a copiar.
- Baix el cilindre es troba un atre element que desenergisa al fotoconductor, nomenat corona, i en el moment del procés del fotocopiat, quan el paper passa baix del cilindre, la corona s'activa desenergisant el cilindre i fent que el tòner es plasme sobre el paper.
- Despuix, el paper en la pols sobre ell passa pel component de la fotocopiadora anomenat unitat fusora, que s'encarrega de fondre el tòner sobre el paper de la fotocopiadora.
Les còpies blaves de plans són cridades còpies heliogràfiques, i el procés és més be químic, ya que s'utilisen agents químics com l'amoníac per al seu procés de copiat, per lo que no es poden considerar “fotocòpies”.