Djoser
Djoser, Djeser o Netjerikhet fon un faraó de la tercera dinastia de l'antic Egipte.
El seu nom està escrit tres vegades: en sereks en gerres de pedra trobades en les galeries de Saqqara del complex de Djoser. Se'l nomena en la llista d'Abidos i en el Papir de Torí. Se n'han trobat molt poques restes de la seua época.
Del seu regnat, es coneixen uns quants alts dignataris dels quals s'han trobat inscripcions en Saqqara i en l'Alt Egipte. El més conegut és Imhotep, considerat el primer arquitecte conegut, inventor i constructor de la piràmide escalonada.
La seua obra principal és el complex funerari culminat per la piràmide escalonada. El monument és una ofrena funerària al rei difunt. El complex té una paret que l'envolta, que sembla la paret d'un palau, a l'estil dels fortins de Hieracòmpolis. La piràmide té sis escalons.
Una inscripció del periodo ptolemaic en l'illa Sehel representa també el faraó pregant a la tríada de déus del lloc. Aquí és nomenat pels seus dos noms principals, Netjerikhet (o Netherihet) i Djoser. Un gravat en pedra més anterior (el nou Regne) ficava el nom de Djoser. Un atre monument, l'estàtua de Sesostris II, té un cartuig del rei en la base.
També va deixar inscripcions en Maghara i en el Sinaí (a on hi ha inscripcions també de Sekhemkhet, Sanakht i reis posteriors).
La pedra de Palermo nomena els cinc primers anys de regnat (el restant està deteriorat).
El seu regne va tindre una duració, segons Manethó, de 16 anys. Si el papir de Torí el nomena com a Djoserti, parla de 19 anys.