Dia Mundial de la Ràdio

(Redirigit des de «Dia de la Ràdio»)

L'Assamblea General de les Nacions Unides (ONU) fa seua la resolució aprovada per la Conferència General de l'Organisació de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura en la seua 36ª reunió en que va proclamar Dia Mundial de la Ràdio el 13 de febrer, dia en que es va establir la Ràdio de les Nacions Unides en l'any 1946.

En el Dia Mundial de la Ràdio: diàlec, tolerància i pau

La ràdio seguix sent el mig de comunicació més dinàmic, reactiu i atractiu que existix, a l'hora que va adaptant-se als canvis del sigle XXI i oferint noves formes d'interacció i participació. Davant el perill de que les rets socials i la fragmentació del públic nos agrupen en "bombetes" informatives formades únicament per persones afins, la ràdio figura en una posició única per a unir a comunitats diverses i fomentar el diàlec positiu i el canvi. La ràdio nos informa i nos transforma a través de l'entreteniment, l'informació i la participació del públic. En tindre una ràdio, mai s'està sol i sempre es conta en la companyia d'un bon amic.

El Dia Mundial de la Ràdio és un bon moment per a que les persones de tot lo món celebren la ràdio i cóm este mig de comunicació dona forma a les nostres vides. La ràdio és el mig perfecte per a contrarrestar les crides a la violència i la propagació de conflictes, especialment en regions potencialment més expostes a tals realitats.

Sobre eixa base, el Dia Mundial de la Ràdio en 2019 celebra el tema "Diàlec, tolerància i pau". En proporcionar una plataforma per al diàlec i el debat democràtic sobre temes d'actualitat, com la migració o la violència contra les dònes, la ràdio pot ajudar a sensibilisar i difondre noves perspectives positives. Aixina mateix, la ràdio pot ajudar a difondre la tolerància i superar les diferències per a reunir a les persones entorn a objectius i causes comunes, com el dret a l'educació i a la salut per a tots.
Organisació de les Nacions Unides

Vore tambéEditar

Enllaços externsEditar