Sucre

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 15:36 15 març 2009 per Joan85 (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «Es denomina '''sucre''' a la '''sacarosa''', també nomenat sucre comú o sucre de taula. La sacarosa és un disacàrit format per una molècula de [[gluc...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

Es denomina sucre a la sacarosa, també nomenat sucre comú o sucre de taula. La sacarosa és un disacàrit format per una molècula de glucosa i una de fructosa, que s'obté principalment de la canya de sucre o de la remolta sucrera.

En canvi en àmbits industrials s'usa la paraula sucre o sucres per a designar els diferents monosacàrits i disacàrits, que generalment tenen sabor dolç, encara que per extensió es referix a tots els hidrats de carboneu.

El sucre pot formar caramelo al calfar-se per damunt del seu punt de fusió, especialment en presència de composts amine (Reacció de Maillard).

El sucre és una important font de calories en la dieta alimentària moderna, pero és sovint associat a calories buides, a causa de la completa absència de vitamines i minerals.