Diferència entre les revisions de "Sal"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
m
Llínea 1: Llínea 1:
 +
[[Image:Saltmine Sta Pola Alacant.jpg|thumb|250px|Salina en [[Santa Pola]], [[Alacant]]]]
 
La '''sal comú''', coneguda popularment com '''sal''', correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de [[sodi]], quina formula química és NaCl.  
 
La '''sal comú''', coneguda popularment com '''sal''', correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de [[sodi]], quina formula química és NaCl.  
  
Existixen quatre tipos de sal, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (mètodo també utilisat per a l'obtenció de [[sucre]] a partir d'atra planta gramínea) que creix en el desert de Kalahari.
+
Existixen quatre tipos de sal, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (método també utilisat per a l'obtenció de [[sucre]] a partir d'atra planta gramínea) que creix en el desert del [[Kalahari]].
  
 
[[Categoria:Aliments]]
 
[[Categoria:Aliments]]

Revisió de 23:49 4 oct 2014

Salina en Santa Pola, Alacant

La sal comú, coneguda popularment com sal, correspon a la sal denominada clorur sòdic o clorur de sodi, quina formula química és NaCl.

Existixen quatre tipos de sal, segons la seua procedència: la sal marina i la d'alvertent, que s'obtenen per evaporament; la sal gema, que procedix de l'extracció minera d'una roca mineral denominada halita i la sal vegetal que s'obté per concentració, al bollir una planta gramínea (método també utilisat per a l'obtenció de sucre a partir d'atra planta gramínea) que creix en el desert del Kalahari.