Plaça de la Mare de Deu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 17:22 26 ago 2009 per Vixca Valencia (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «La '''Plaça de la Verge''' o ''Plaça de la Seu'' o ''Plaça de la Catedral'' és una plaça de la ciutat valenciana de Valéncia. Situada en un lloc central de ...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

La Plaça de la Verge o Plaça de la Seu o Plaça de la Catedral és una plaça de la ciutat valenciana de Valéncia. Situada en un lloc central de la ciutat, és la herdedera del antic fòrum de la Valentia romana. Al seu voltant s'encontren tres dels edificis emblemàtics de la ciutat: la Catedral de Santa Maria, la Basílica de la Verge dels Desamparats i el Palau de la Generalitat.

Localsiació i descripció

La Plaça de la Verge s'encontra en el districte de Ciutat Vella, en el barri de la Seu. La plaça té forma irregular, encara que ten a ser un quadrilàter. És totalment peatonal. Està llimitada, al est, per la Basílica de la Verge dels Desamparats; al oest, pels jardins del Palau de la Generalitat i per un edifici de vivendes particulars; al nort, també per edificis de vivendes particulars; al sur, per la Catedral i per la dita Casa Vestuari, que servix de lloc de reunión dels membres del Tribunal de les Aigües abans i després de les seues sessions front a la Porta dels Apòstols de la catedral. En la datada de la Casa Vestuari s'encontra una placa conmemorativa de la visita a la plaça del papa Juan Pablo II, el 8 de decembre de 1982.

Monuments, palaus i edificis de la Ciutat de Valéncia · Escut Valencia Ciutat.png
Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Casa Vestuari

· Catedral de Valéncia · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · El Micalet · Estació del Nort · Llonja de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de Benicarló · Palau de Cervelló · Palau de Cerveró · Palau de la Generalitat · Palau de Justícia · Palau del Marqués de Campo · Palau dels Mercader · Palau Marqués de Dosaigües · Plaça del Mercat · Plaça de la Mare de Déu · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Torre de l'Àngel · Torres de Quart · Torres dels Serrans