Diferència entre les revisions de "Pàgina web"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Text reemplaça - 'contengut' a 'contingut')
 
(No es mostren 8 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
Una '''pàgina web''', també coneguda com '''pàgina d'Internet''', és un [[document]] adaptat per a la [[World Wide Web|Web]] i normalment forma part d'un [[lloc web]]. La seua principal característica són els [[hiperenllaç]]s'a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.
+
Una '''pàgina web''', també coneguda com '''pàgina d'Internet''', és un [[document]] adaptat per a la [[World Wide Web|Web]] i normalment forma part d'un [[lloc web]]. La seua principal característica són els [[hiperenllaç]]os a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.
  
Una pàgina està composta principalment per informació (només text o [[multimèdia]]) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar [[Fulls d'estil|senyes d'estil]] per a especificar com ha de visualisar-se o [[Aplicació informàtica|aplicacions]] incrustades per a fer-la [[interactiva]].
+
Una pàgina està composta principalment per informació (a soles text o [[multimèdia]]) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar [[Fulls d'estil|senyes d'estil]] per a especificar com ha de visualisar-se o [[Aplicació informàtica|aplicacions]] incrustades per a fer-la [[interactiva]].
  
 
La pàgina s'escriu en un [[llenguage de marcat]] que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment [[HyperText Markup Language|HTML]].
 
La pàgina s'escriu en un [[llenguage de marcat]] que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment [[HyperText Markup Language|HTML]].
Llínea 10: Llínea 10:
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==
*[[Lloc web]]
+
*[[Portal web]]
 
*[[Web]]
 
*[[Web]]
 
*[[Internet]]
 
*[[Internet]]
 
*[[W3C]]
 
*[[W3C]]
 
*[[Anex:Pàgines web més visitades]]
 
*[[Anex:Pàgines web més visitades]]
{{ORDENAR:Pagina web}}
 
  
[[Categoria:World Wide Web]]
+
==Referències==
 +
{{traduït de|es|Página_web}}
 +
 
 
[[Categoria:Internet]]
 
[[Categoria:Internet]]
 
[[Categoria:Publicació]]
 
[[Categoria:Publicació]]

Última revisió del 10:36 23 feb 2018

Una pàgina web, també coneguda com pàgina d'Internet, és un document adaptat per a la Web i normalment forma part d'un lloc web. La seua principal característica són els hiperenllaços a atres pàgines web, sent açò el fonament de la Web.

Una pàgina està composta principalment per informació (a soles text o multimèdia) i hiperenllaços; ademés pot contindre o associar senyes d'estil per a especificar com ha de visualisar-se o aplicacions incrustades per a fer-la interactiva.

La pàgina s'escriu en un llenguage de marcat que proveïxca la capacitat d'inserir hiperenllaços, generalment HTML.

El contingut de la pàgina pot ser predeterminat ("pàgina web estàtica") o generat al moment de visualisar-la o solicitar-la a un servidor web ("pàgina web dinàmica"). Les pàgines dinàmiques que es generen al moment de la visualisació es fan a través de llenguages interpretats, generalment JavaScript, i l'aplicació encarregada de visualisar el contingut és la que ha de generar-ho. Les pàgines dinàmiques que es generen al ser solicitades són creades per una aplicació en el servidor web que alberga les mateixes.

Respecte a l'estructura de les pàgines web alguns organismes, en especial el W3C, solen establir directives en l'intenció de normalisar el disseny per a facilitar i simplificar la visualisació i interpretació del contingut.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]