Fundació Huguet

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 13:22 13 set 2021 per Xavier (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

La Fundació Huguet de Castelló, és una entitat pancatalanista creada per Gaetà Huguet i Segarra, fill del gran patrici castellonenc, Gaetà Huguet i Breva.

Història[editar | editar còdic]

En el testament del fill, Gaeta Huguet i Segarra, el 5 de giner de 1959, deu mesos abans de morir, desijava que es creara una entitat que "garantira el foment dels valors del valencianisme", que en valencià vol dir "que garantisara el foment dels valors del valencianisme". El 3 de giner de 1963, se constituïa en la ciutat de Castelló la Fundació Huguet regida per un patronat format per dotze membres triats pel propi Gaetà Huguet i Segarra.

La fundació concedix, a partir de l'any 1968, el premi "Valencià de l'Any", que segons diuen des de la fundació és per a premiar "la promoció dels valors culturals del país personalitats del món literari i humanístic, així com d'altres àmbits: l'economia, l'esport, l'art, etc.", que en valencià vol dir "la promoció dels valors culturals del país, personalitats del món lliterari i humanístic, aixina com d'atres àmbits: l'economia, el deport, l'art, etc.".

Pero la realitat es ben diferent, la Fundació Huguet premia tots els anys en el seu premi "Valencià de l'Any" ad aquelles entitats o persones que s'han distinguit per la defensa de la cultura i llengua catalanes, o siga, al pancatalanisme.

La sèu de la fundació pertany a un edifici públic de l'Ajuntament de Castelló i l'Alcalde de Castelló és patró de la mateixa.

Valencià de l'Any[editar | editar còdic]

El premi Valencià de l'Any que concedix la pròpia fundació està destinat a premiar al pancatalanisme valencià. Podem citar alguns premiats durant els últims anys.

Vore també[editar | editar còdic]