Frank Cuesta

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Francisco Javier Cuesta Ramos
Frank Cuesta-may 2017.jpg
Frank Cuesta en l'any 2017
Nacionalitat: Espanyola i tailandesa.
Ocupació: Exteniste, expresentador de televisió, veterinari i comunicador.
Naiximent: 16 d'octubre de 1971
Lloc de naiximent: Lleó, Castella i Lleó, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Francisco Javier Cuesta Ramos (Lleó, Castella i Lleó, Espanya, 16 d'octubre de 1971), més conegut com Frank Cuesta, és un exteniste, entrenador de tenis, veterinari, herpetòlec, expresentador de televisió, youtuber, streamer i comunicador espanyol nacionalisat tailandés.

La seua fama i reconeiximent li va aplegar en l'any 2010, quan va començar en el seu programa "Frank de la jungla" emés en la cadena de televisió Cuatro, pel que va rebre un Premi Ondas el 8 de novembre de 2011. També ha treballat en els proyectes "La Selva en Casa" i "Natural Frank", també de Cuatro. Des de 2014 fins a 2020 treballava en el programa "Wild Frank", de DMAX i "Animal Planet" (Llatinoamèrica).

Biografia[editar | editar còdic]

Francisco Javier Cuesta Ramos va començar a centrar la seua vida cap al tenis professional des de la seua chiquea. No obstant, la seua trayectòria es va desviar dràsticament per un accident de moto. Açò li va dur a abandonar la carrera com a jugador de tenis i es va convertir en entrenador. Per ad això va ingressar en l'acadèmia de tenis Nick Bollettieri, en Florida (Estats Units). Despuix de la seua graduació, va viajar a Tailàndia per a montar la seua pròpia acadèmia, Frank Cuesta Tennis Academy. En els primers anys en Tailàndia Frank Cuesta es va dedicar exclusivament al tenis, pero també va escomençar a interessar-se per la fauna del país.

Anys més tart, i pel seu interés en l'exòtica fauna de Tailàndia, la veterinària i l'herpetologia, va fundar una associació nomenada Ajuda als Reptils, en Tailàndia. Fon llavors quan, en 2010, els encarregats de "Callejeros viajeros" es varen topar en ell quan rodaven una entrega del programa en Tailàndia i Frank Cuesta va solucionar un altercat que els membres de l'equip varen tindre en una serp. La seua gran habilitat i coneiximent en la matèria va aplegar a oïts dels directius de la cadena, que li varen oferir presentar el seu propi programa, "Frank de la Jungla". En un principi, a Frank Cuesta no li va agradar l'idea d'eixir en televisió, pero la seua esposa el va convéncer en l'argument de que aixina podia conseguir diners per a la seua nova fundació d'Ajuda als Animals.

El 8 de novembre de 2011, el seu innovador format televisiu va obtindre el Premi Ondas a l'Innovació i el 1 de decembre del mateix any, Frank Cuesta va arreplegar el premi junt al seu equip del programa. El 25 de decembre de 2011 es va estrenar el nou programa de Frank Cuesta i el seu equip nomenat "La Selva en Casa", esta volta ambientat en Espanya.

El 1 de febrer de 2012 va sofrir un accident d'helicòpter mentres investigava en la zona de Mekong (Tailàndia). Hores despuix del seu accident, el propi Frank va confirmar, a través de Facebook, que tenia varis ossos trencats i que fon una de les pijors experiències de la seua vida.

El 21 de decembre de l'any 2012, Frank Cuesta va decidir deixar els programes "Frank de la Jungla" i "La selva en casa", i es va despedir de la seua audiència en giner de 2013. El propi Frank alvançava en Twitter la seua decisió:

{Cita|Han bastat cinc dies en la selva per a prendre la meua decisió. Gogeu dels quatre últims episodis de "Frank de la jungla" en giner, perque no hi haurà més.}}

La productora de l'espai es va mostrar sorpresa per les paraules de Frank Cuesta i immediatament varen comunicar que ni ells ni la cadena tenien res a vore en la decisió de l'activiste.

Despuix d'abandonar la televisió, Frank Cuesta presentava el seu propi canal de YouTube titulat "Natural Frank", a on seguia ensenyant als seus seguidors els seus coneiximents sobre els animals.

En setembre de 2013 va retornar a la televisió en el seu nou programa titulat "Natural Frank", realisat per a la mateixa productora i cadena que l'anterior.

En març de 2014, Frank Cuesta va fichar per la cadena de televisió Discovery Max (DMAX) per a mamprendre nous proyectes, per lo que va abandonar el grup Mediaset Espanya despuix de quatre anys. En maig de 2014 es va estrenar en eixe canal el seu programa "Wild Frank".

El 9 de novembre de 2019 va crear un canal de YouTube en el que mostra la vida dels animals que rescata aixina com "soltes" d'animals que han segut rescatats de mercats d'animals a on es venen tota classe d'animals salvages, des de rat penats a serps.

En els seus vídeos Frank intenta conscienciar del nostre deure "cuidar de la naturalea".

Enllaços externs[editar | editar còdic]