Festa de la Rosa

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:24 19 set 2023 per Jose2 (Discussió | contribucions) (→‎Enllaços externs)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

La Festa de la Rosa és un festeig instaurat en l'any 1928, quan l'Ajuntament de Castelló va decidir integrar la costum d'eixir a rondar en el més de maig en els actes commemoratius de la Mare de Deu del Lledó, en el que tots els grups musicals tenien que iniciar les seues serenates baix del balcó de l'Ajuntament.

Baix la denominació de Festa de la Rosa, numerosos grups d'aficionats a la cançó de serenata es reunixen el primer dissabte del més de maig per a oferir lo millor de sí mateixos davant un jurat.

Estan en disputa la Rosa d'Or i la Rosa d'Argent. Mils de persones assistixen a les actuacions (dos cançons per cada grup) dels grups participants i dels colaboradors, aquells que en una reconeguda trayectòria no volen deixar de recolzar el certamen, el més antic de quants es celebren en Castelló, ya que hi ha constància del mateix des de principis del sigle XX. A lo llarc de les matinades de tots els dissabtes de maig, Castelló s'ompli de romàntiques cançons que encara s'interpreten com sempre, és dir, a peu del balcó, encara que el balcó estiga a dèu pisos d'altura.

Enllaços externs[editar | editar còdic]