Dissabte

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 20:01 29 març 2009 per Vixca Valencia (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «El '''dissabte''' és el sèptim dia de la semana encara que moltes persones han tratat de modificar el orde dels dies començant en el dilluns i terminant en dum...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

El dissabte és el sèptim dia de la semana encara que moltes persones han tratat de modificar el orde dels dies començant en el dilluns i terminant en dumenge. El nom de "dissabte" prové del llatí sabbatm, i ademés del hebreu shabbat, que vol dir descans. Encara que també es menciona que en atres idiomes com el anglés (Saturday), es pot dir que es el dia de Saturn.

Per a algunes religions com el Judaisme i els cristians de la Iglèsia Adventista del Sèptim Dia e iglèsies "Sebatistes", el dissabte és el sèptim dia de la semana donat epr Deu desde la creació a la humanitat per al seu descans.

Lliteralment, la paraula significa 'cesar' o 'parar' (segons Gènesis 2.2 referintse a Deu Yahvéh: 'I cesà el sèptim dia de tot el treball que habia fet")

També és el dia reverència a Deu, fixat per els 10 Manaments donats per Deu a Moisés.