Curaçao

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Curaçao dins de la seua regió

Curaçao (en neerlandés, Curaçao; en papiamento, Kòrsou), oficialment País de Curaçao (en neerlandés: Land Curaçao), és un país constituent del Regne dels Països Baixos en una superfície aproximada de 444 km², ubicat en la mar Carip, en la regió septentrional d'Amèrica del Sur.

Es localisa dins del grup d'Illes de Sotavent —junt en les seues illes veïnes d'Aruba i Bonaire—, en les Antilles Menors, en el sur de la mar Carip; a uns 50 km de la costa nort-occidental de Veneçola. Fins a l'any 2010 formà part de les Antilles Neerlandeses.

La seua capital i localitat més poblada és Willemstad, ubicada en el sur de l'illa.

Encara sent Estat constituent del Regne dels Països Baixos, no forma part de l'Unió Europea a semblança d'atres territoris de sobirania europea. A pesar d'això, tots els ciutadans de Curaçao posseïxen passaport neerlandés i, per això, gogen dels mateixos drets que els ciutadans de l'Unió Europea.

Geografia[editar | editar còdic]

Composta en gran part de restes de corall, Curaçao està situada en l'extrem sur de la mar Carip. Junt en Bonaire i Aruba forma les illes ABC, de les quals Curaçao és la més gran. El seu punt més alt és la montanya de Sint Christoffelberg (375 metros), situada al nort-oest de l'illa.

En el sur-est de la costa de Curaçao es troba l'illa deshabitada de Chicotet Curaçao (Klein Curaçao), considerada un bon lloc per a la pràctica del submarinisme.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons