Carl Gustav Jung

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carl Gustav Jung
Nacionalitat: Suïssa
Ocupació: Mege siquiatra i sicòlec.
Naiximent: 26 de juliol de 1875
Lloc de naiximent: Kesswil, cantó de Turgòvia, Suïssa
Defunció: 6 de juny de 1961
Lloc de defunció: Küsnacht, cantó de Zúrich, Suïssa

Carl Gustav Jung o Carl Jung (Kesswil, cantó de Turgòvia, Suïssa, 26 de juliol de 1875 - † Küsnacht, cantó de Zúrich, Suïssa, 6 de juny de 1961) fon un mege siquiatra, sicòlec i ensagiste suís, figura clau en l'etapa inicial del sicoanàlisis; posteriorment, fundador de l'escola de sicologia analítica, també nomenada sicologia dels complexos i sicologia profunda.

Se li relaciona a sovint en Sigmund Freud, de qui fora colaborador en els seus començaments. Jung fon un pioner de la sicologia profunda i un dels estudiosos d'esta disciplina més àmpliament llegits en el sigle XX. El seu abordage teòric i clínic va emfatisar la conexió funcional entre l'estructura de la psique i la dels seus productes, és dir, les seues manifestacions culturals. Açò li va suscitar a incorporar en la seua metodologia nocions procedents de l'antropologia, l'alquímia, l'interpretació dels somis, l'art, la mitologia, la religió i la filosofia.

Jung no fon el primer en dedicar-se a l'estudi de l'activitat onírica. No obstant, les seues contribucions a l'anàlisis dels somis varen ser extenses i altament influents. Escrigué una prolífica obra. Encara que durant la major part de la seua vida va centrar el seu treball en la formulació de teories sicològiques i en la pràctica clínica, també s'introduí en atres camps de les humanitats, des de l'estudi comparatiu de les religions, la filosofia i la sociologia fins a la crítica de l'art i la lliteratura.

Enllaços externs[editar | editar còdic]