Avant

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 11:07 14 maig 2024 per Xavier (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
AVANT
Logo del PARTIT AVANT
President
Líder {{{líder}}}
Portaveu {{{portaveu}}}
Fundació 2016
Dissolució {{{dissolució}}}
Sèu Carrer Joan d'Àustria, 4, despaig 149 Valencia
Ideologia política valencianisme, ecologiste i centre
Afiliació internacional
Partits que la componen
Web https://avant-adelante.org

AVANT és un partit polític que té el seu orige en la coalició homònima fundada el 9 d'abril de 2015. Inicialment integrava als partits valencianistes Accio Nacionalista Valenciana, Renovacio Politica i UNIO. En l'objectiu de consolidar-se en la societat valenciana, AVANT se definix com l'única aliança valenciana i valencianista entregada a servir a tots els interessos valencians. Va conseguir dos regidors en l'Ajuntament d'Albal.

L'unió d'estos tres partits conta en el precedent de la coalició Proyecto Europa, que en l'any 2014 coalligà als partits UNIO, Renovacio Politica, Accio Nacionalista Valenciana, Bloque Aragonés i PRAO per a concòrrer en les eleccions europees.

Posteriorment i per a les eleccions generals 2015, de decembre, s'unixen Unió (ex d'Unió Valenciana), Accio Nacionalista Valenciana i Renovacio Politica.

Actualment i despuix d'un periodo de reflexió, AVANT decidix constituir-se en partit polític independent i Renovacio Politica decidix prendre el seu camí en solitari.

En estos moments, Accio Nacionalista Valenciana té un acort total en el partit AVANT i s'integra en les llistes electorals del mateix com a independents de manera permanent. També el grup d'Avant Albal que s'integra dins del partit com una corrent local interna.

El partit ha mantengut conversacions en diferents organisacions polítiques que donaran com a resultat l'aliança valenciana de partits AVANT, ACCIO NACIONALISTA VALENCIANA i LOS VERDES ECOPACIFISTAS DE CENTRO MODERADO, en l'objectiu d'acodir per les circunscripcions d'Alacant, Castelló i Valéncia.

En setembre de 2016 se constituïx definitivament com ALIANÇA VALENCIANA que la formen AVANT, ACCIO NACIONALISTA VALENCIANA, LOS VERDES ECOPACIFISTAS DE CENTRO MODERADO, i se definix com una gran Aliança política de centre, social, ecologista i valencianista. Formant un Consell Eixecutiu de Coordinació en diferents Secretaries, estant al al front, Vicent M. Bellvís i Miquel Real com a Secretari General i Portaveu, i secretari General Adjunt, respectivament.

En l'actualitat el partit està en plena expansió i està definint els seus acorts i llínees d'actuació. Ya tenen firmat el pacte de cara a les eleccions municipals, autonomiques i europees de 2019 com Avant Adelante Los Verdes.

En maig de 2022 Avant s'integra en la federació de partits valencianistes Decidix, com un dels membres fundadors de la mateixa.

Cites[editar | editar còdic]

Cuidem nostre patrimoni cultural, nostra llengua valenciana, les festes per les que som coneguts en tot el mon, donant prioritat a la candidatura de les Falles com Patrimoni Immaterial de l'Humanitat, defenent i donant soport a la pirotecnia valenciana front a les lleis europees que no arrepleguen l'idiosincrasia del poble valencià, escoltar les seues propostes i recolzar-les aixina com facilitar el seu treball donant-li l'importancia i publicitat que se mereix. Fomentant cursos i/o monografics per a donar a coneixer un art totalment valencià.
Comunicat de la Coalició AVANT, 14 de maig de 2015

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]