Arròs i tartana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 09:39 25 març 2017 per Víctor Eclipsado (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «thumb|Vicente Blasco Ibáñez Arroz i tartana (Arros i tartana en valencià), es una novela de l'escritor i politic valenci...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicente Blasco Ibáñez

Arroz i tartana (Arros i tartana en valencià), es una novela de l'escritor i politic valencià Vicente Blasco Ibañez. Dita novela fon escrita en l'any 1894 i pertany al grup de noveles d'ambient valencià que escrigue l'autor. Està considerà una de les seues millors noveles, que en un principi se presentava com un folleti dominical en el periodic El Pueblo (Diari que funda Vicente Blasco Ibañez) en el que l'historia anava eixint per parts.

La novela tracta d'una familia burguesa i del comerç textil valencià, que per la seua gorromineria i l'afany d'aparentar i intentar ocupar un lloc en l'alta societat valenciana del moment, caura en desgracia, portant al trast tota la seua fortuna, reputacio, les seues ilusions i fins i tot lis rodejarà el drama personal i familiar. La novela està enclavà en el centre de la ciutat de Valéncia.