Antonio de Ribera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Antonio de Ribera és un dels tres compositors musicals del Misteri d'Elig, junt a Ginés Pérez (1548-1600), mestre de capella de la catedral de Valéncia, canonge de la d'Oriola i Lluís Vich, organiste de l'iglésia de Santa Maria d'Elig i primer mestre conegut de la seua capella musical (entre 1562 i 1594).

Antonio de Ribera, fon cantor de la capella pontifícia de Roma entre els anys 1513 i 1523. Atres estudiosos, no obstant, s'inclinen a favor d'un Ribera, que fon tenor de la capella imperial de Maximilià II d'Àustria entre els anys 1566 i 1567.

De biografia pràcticament desconeguda, casi solament es coneix d'ell que va estar com a mosso de cor i cantor en la catedral de Sevilla deprenent d'Alonso Pérez de Alva i de Francisco de la Torre fins a 1498; despuix no se sap res d'ell fins que apareix en l'any 1520 en la capella pontifícia, no estant en les seues nòmines en 1529, tornant a desaparéixer. La seua obra sacra coneguda es conserva en el Manuscrit de Tarazona ms. 2/3. Per una atra part, nos han aplegat dos obres en el Cançoner Musical de Palau.

Vore també[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]