Ordenador

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 14:42 2 març 2020 per Loís (Discussió | contribucions) (dades > senyes)
Anar a la navegació Anar a la busca
Archiu:Ordenador de sobre taula.jpg
Ordenador de sobretaula

Un ordenador (del francés ordinateur) o computadora (del llatí computare, calcular) és una màquina electrònica que rep i processa senyes per a convertir-les en informació útil.

Està formada per un conjunt de circuits integrats i d'atres components relacionats que pot eixecutar en exactitut, rapidea i d'acort en les instruccions que rep per part d'un usuari o d'un programa.

Els ordenadors són aparells digitals en tant que es basen en l'àlgebra de Boole i el sistema binari. La principal característica que el diferencia d'atres màquines similars és que és una màquina de propòsit general, és dir, que pot realisar diverses tasques segons les possibilitats del llenguage de programació i el hardware.

El model en qué es basen els ordenadors actuals és arquitectura de Von Neumann, és dir, que utilisen la memòria principal per almagasenar senyes i instruccions al mateix temps, característica que els permet eixecutar programes diferents, sent per tant una màquina de propòsit general. Això els diferencia d'atres aparells com les calculadores no programables.