Perfumeria
La perfumeria designa l’art i la indústria de la fabricació de perfums. També és el lloc a on es fabrica o es venen els perfums.
L’art de la perfumeria conjunta dosifica i controla moltes substàncies oloroses d'orige natural i artificial per tal de crear una olor agradable i seductora. Els criteris de l'estètica olfativa són molt contrastats segons els periodos i les cultures que abasta. La necessitat i l'us de perfums travessen sigles i continents dins de les grans arts clàssiques. La perfumeria seguix l'alça i el decliu de les civilisacions. Va estar confinada als rituals religiosos durant els primers sigles de l'història a partir del món grecorromà entrà en la vida profana. Els envasos antics de vidre testimonien l'us intensius dels olis perfumats en tota la conca mediterrànea.
Les genealogies de la perfumeria mundial, són taules a on s'ubiquen les notes olfatives dels perfums i queden organisades per famílies. Els contratipos ubiquen les fragàncies en estes famílies per a referència del públic que els consumix.[1]
Grassa (Grasse) en la Provença és la capital tradicional mundial de la perfumeria. Cap al sigle XIX el descobriment de perfums a través de substàncies químiques sintètiques desplaçaren el centre de la producció cap a París.
A nivell mundial les vendes de perfums varen ser en l'any 2009 de 56,9 mil millons de dólars. Els principals productors varen ser França, Alemanya i els Estats Units.[2]
La indústria del perfum en França va exportar productes per valor de 4.100.000.000 dólars a tot el món en l'any 2009. El principal comprador de perfums francesos va ser els Estats Units seguits de Rússia.
Vore tambéEditar
ReferènciesEditar
- ↑ Plantilla:Format ref http://lavicons.blogspot.com/
- ↑ UN Comtrade