Canvis

1937 bytes afegits ,  16:45 3 nov 2013
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|right|Mapa dels estats que integren l'Àfrica Central. L'''' Àfrica Central''' és una regió d'Àfrica que ...».
[[Archiu:Africa-countries-central.png|thumb|right|Mapa dels estats que integren l'Àfrica Central.]]
L'''' Àfrica Central''' és una regió d'[[Àfrica]] que inclou els següents estats:
* [[Burundi]]
* [[República Centreafricana]]
* [[República Democràtica del Congo]]
* [[Ruanda]]
* [[Chad]]
[[Angola]] i [[Zàmbia]] (estats de l'[[Àfrica Austral]]) i el [[Camerun]], [[Gabon]], la [[Guinea Equatorial]], la [[República del Congo]] i [[São Tomé i Príncipe]] (pertanyents a l'[[Àfrica Occidental]]) a vegades es considera que també formen part de l'Àfrica Central.

'''Àfrica Central''' és un terme usat per descriure la regió de l'Àfrica situada al sud del desert del [[Sàhara]] , a l'est del [[golf de Guinea]] i a l'oest de la [[vall del Rift]]. La regió està travessada pel [[riu Congo]] i pels seus afluents, que en conjunt formen una conca fluvial només superada en extensió per la conca de l'[[riu Amazones|Amazones]].

La religió predominant és el cristianisme, en algunes zones barrejat en creences animistes prèvies. La divisa més estesa és el [[franc CFA de l'Àfrica Central]].

== Història ==
La zona va ser poblada a la prehistòria pels bantu, sent els [[luba]] el primer gran poble de la regió (c. 1300 aC), creant un sistema polític centralisat. Este es va fragmentar en diferents imperis antics: els [[lunda]], els maravi i els bemba, els quals van dominar la regió fins ben entrat el segle XVIII. El [[regne del Congo]] es va convertir en el primer país modern, que va ser colonisat i repartit entre potències europees per l'abundància de recursos naturals i la seua posició estratègica al continent durant l'[[imperialisme]]. La descolonisació va fer aflorar rivalitats ètniques i polítiques que van provocar guerres de gran intensitat al segle XX, sense que estiguen plenament resoltes.

{{Països d'Àfrica}}

{{Traduït de|ca|Àfrica Central}}
[[Categoria:Països d'Àfrica]]
6408

edicions