Canvis

2129 bytes afegits ,  23 octubre
Pàgina nova, en el contingut: «'''La Casa de Papel''' és una sèrie de televisió espanyola de drama i atraco creada per Álex Pina. La sèrie va ser estrenada el 2 de maig de 2017 e…»
'''La Casa de Papel''' és una sèrie de televisió espanyola de drama i atraco creada per [[Álex Pina]]. La sèrie va ser estrenada el 2 de maig de [[2017]] en la cadena espanyola [[Antena 3]], i posteriorment va ser adquirida per [[Netflix]], que la va distribuir internacionalment.

== Argument ==
La sèrie seguix a un grup de lladres liderats per un home misteriós conegut com "El Professor". El grup planeja i executa dos atracos ambiciosos: primer a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, i després al [[Banc d'Espanya]]. Els membres de la banda utilisen noms de ciutats com a àlies per a mantindre les seues identitats en secret.

== Personages principals ==

*El Professor (Álvaro Morte): El cervell darrere dels atracos.
*Tòquio (Úrsula Corberó): La narradora i una de les atracadores més impulsives.
*Berlín (Pedro Alonso): El líder del grup dins de la Fàbrica de Moneda.
*Nairobi (Alba Flores): L'experta en falsificació.
*Río (Miguel Herrán): El jove hacker del grup.
*Denver (Jaime Lorente): El fill d'un atre membre de la banda.
*Moscou (Paco Tous): El pare de Denver i expert en mineria.
*Hèlsinki (Darko Peric) i Oslo (Roberto García): Els musculosos del grup.

== Producció i emissió ==
La sèrie va ser produïda inicialment per [[Atresmedia]] en colaboració en Vancouver Media. Després de l'èxit internacional en Netflix, la plataforma de streaming va adquirir els drets globals i va produir noves temporades.

== Recepció ==
"La Casa de Papel" va rebre aclamació crítica i es va convertir en un fenomen global. Va guanyar diversos premis, incloent el Premi [[Emmy]] Internacional a la [[Millor Sèrie Dramàtica]] en [[2018]].

== Impacte cultural ==
La sèrie ha tingut un impacte significatiu en la cultura popular. Els vestits rojos i les màscares de [[Salvador Dalí]] utilisats pels atracadors s'han convertit en icones reconegudes mundialment, i s'han utilisat en diverses manifestacions i protestes com a símbol de resistència.

== Vore també ==
*[[Sèries de televisió d'Espanya]]
*[[Netflix]]

[[Categoria:Sèries de televisió]]
[[Categoria:Cultura d'Espanya]]
121

edicions