Canvis

22 bytes afegits ,  17:14 28 gin 2023
sense resum d'edició
Llínea 10: Llínea 10:  
| lloc_mort =  
 
| lloc_mort =  
 
}}
 
}}
'''Hugh Edward Blair''' ([[Geòrgia (Estats Units)|Geòrgia]], [[23 de maig]] [[1909]][[28 de giner]] [[1967]]) fon un hàbil [[art|artiste]] i [[llingüiste]] [[Nacionalitat nortamericana|nortamericà]].
+
'''Hugh Edward Blair''' ([[Geòrgia (Estats Units)|Geòrgia]], [[23 de maig]] [[1909]] - † [[28 de giner]] [[1967]]) fon un hàbil [[art|artiste]] i [[llingüiste]] [[Nacionalitat nortamericana|nortamericà]].
    
== Biografia ==
 
== Biografia ==
Hugh I. Blair fon l'assistent de [[Alice Vanderbilt Morris]], la fundadora de la [[Associació de la Llengua Auxiliar Internacional]] (IALA). Va ser un membre de l'equip d'investigació a la mort d'Alice V. Morris en 1950 i despuix va aplegar a ser la «mà dreta» de [[Alexander Gode]]. Fins a la seua mort, Blair fon el més íntim colaborador d'Alexander Gode. Hugh I. Blair i Alexander Gode són els autors de la ''Interlingua Grammar''.
+
Hugh I. Blair fon l'assistent d'[[Alice Vanderbilt Morris]], la fundadora de l'[[Associació de la Llengua Auxiliar Internacional]] (IALA). Va ser un membre de l'equip d'investigació a la mort d'Alice V. Morris en l'any [[1950]] i despuix va aplegar a ser la «mà dreta» d'[[Alexander Gode]]. Fins a la seua mort, Blair fon el més íntim colaborador d'Alexander Gode. Hugh I. Blair i Alexander Gode són els autors de la ''Interlingua Grammar''.
   −
Quan IALA fon tancada el [[31 de març]] de [[1953]], Hugh I. Blair acompanyava a Alexander Gode a la Divisió d'Interlingua baix Science Service. Ací redactaven la nou revista ''Novas d'Interlingua'' —la successora natural de ''Novas de IALA''— en un comité internacional de redacció en membres en [[Suïssa]], [[Itàlia]], [[França]], [[Dinamarca]], [[Gran Bretanya]], [[Canadà]] i els Estats Units. Va abandonar açò en el fi de 1955 per a inaugurar la seua pròpia empresa.
+
Quan IALA fon tancada el [[31 de març]] de [[1953]], Hugh I. Blair acompanyava a Alexander Gode a la Divisió d'Interlingua baix Science Service. Ací redactaven la nova revista ''Novas d'Interlingua'' —la successora natural de ''Novas de IALA''— en un comité internacional de redacció en membres en [[Suïssa]], [[Itàlia]], [[França]], [[Dinamarca]], [[Gran Bretanya]], [[Canadà]] i els Estats Units. Va abandonar açò a finals de l'any [[1955]] per a inaugurar la seua pròpia empresa.
 
Va ser el secretari per a American Interlingua Society i redactor de la revista de la societat ''Interlingua at Work''.
 
Va ser el secretari per a American Interlingua Society i redactor de la revista de la societat ''Interlingua at Work''.
  
40 290

edicions