{{Ficha de parc d'atraccions
|nom           = 
|image           = 
|tamany d'image = 
|peu d'image    = 
|eslogan          = 
|ubicacio        = 
|coordenades      = 
|direccio        = 
|propietari      = 
|gerentegeneral  = 
|operador         = 
|fechaapertura   = 
|fechaclausura   = 
|nombresanteriores = 
|temporada        = 
|area             = 
|tema             = 
|atraccions      = 
|montañasrusas   = 
|atraccionesacuáticas = 
|resort           = 
|url              = 
|notes            = 
}}

Terra Mitica és un parc tematic situat en Benidorm (Alacant, Espanya). La seua tematica se basa en les antigues civilisacions del Mediterraneu, per lo que se distribuix en quatre zones tematiques: Egipte, Grecia, Roma i Iberia Park. Les seues principals atraccions són Magnus Colossus, una montanya rusa de fusta; Titánide, una montanya rusa invertida en cinc inversions; El Vol del Fenix, una torre de caiguda lliure de 54 m; Synkope, un pendul gigante; La Furia de Salamandra, un "splash" en dos caigudes de 10 i 17 metros d'alçada; i Inferno, una montanya rusa de quarta generació en la que els carros giren verticalment al seu lliure albir a lo llarc de tot el seu recorregut.

Història

Els terrenys sobre els que posteriorment s'assentaria el parc consistien en una area d'unes 450 hectarees de terreny no urbanisable d'especial protecció forestal, situada al nort de Benidorm i al sur de Finestrat i La Nucía, termens municipals de la comarca Alacantina, La Marina Baixa. En agost de 1992 se produí un incendi de grans dimensions, incendi que, pese a l'opinió d'una gran part de la població local de que fon intencionat, a dia de hui no s'ha demostrat res per la via judicial, aixina que no se pot afirmar que eixos terrenys se incendiaran delliberadament o a proposit. L'alcalde de Benidorm per llavors era Eduart Zaplana.

En 1996 se creà la Societat publica Societat Parc Tematic d'Alacant S.A., la qual seria beneficiaria de l'expropiaci´p d'una superficie d'al voltant de 10 millons de m². Esta societat gestionaria les concessions de sol a les diferents empreses privades que explotarien les diferents instalacions que s'ubicivesen, les quals foren en un primer moment: el parc tematic, que fon adjudicat a Terra Mitica S.A, dos grans camps de golf, un Parc de la Naturalea i una zona hotelera, (en prop de 2.500 places hoteleres).

El parc ha patit enormes canvis des de la seua obertura en l'any 2000. Escomençà sent el proyecte més ambicios d'Europa. L'intenció era fer un parc espectacular a la vista i als sentits. Tot s'estimulava en aquell Terra Mitica de 2000 i 2001, la vista, el oit, el olfat, el tacte i el gust. El parc se construí de forma vertiginosa, i molts proyectes quedaren en la recambra.

 
L'embroll de vies de l'atraccio "Titánide".

Periodo Paramount

En 2002 s'intentà donar un espento al parc en l'entrada de Paramount Parks a l'accionariado.

El parc estava fet per a 3 millons de visites anuals, i en aquells moments se rondejava en torn als 2 millons, aixina que en 2003 se prengueren decisions drastiques que canviarien totalment el futur del parc.

El proyecte de montanya rusa invertida que se tenia pensat construir per a 2002 i que posseiria 5 recorts mundials (major alçada, 75 metros; major caiguda en la base soterrada, 75 metros; montanya rusa invertida més llarga del mon, 1200 metros; montanya rusa invertida més rapida, 115 km/h; i montanya rusa invertida en major quantitat d'inversions, 9 en total), tingué que ser cancelat pel seu escessiu cost, puix el Parc ya escomençava a notar el pes del deute acumulat, i s'optà per un model estandart que te molt bon acollida pel public dels parcs tematics del mon. Existixen varies repliques en tot el globo. És un model que ocupa poc espai, puix es compacte, pero alcança els 33 metros i una velocitat maxima de 88 km/h. El recorregut tenen una llongitut de 689 metros en el que se dibuixen 5 figures en les que els usuaris viagen cap abaix. El seu any d'obertura fon 2003: Tizona, que fon traslladada a Grecia baix el nom de Titánide en 2009, degut al tancament de la zona d'Iberia.

Suspensio de pagaments

En 2004 decidiren reduir la temporada del parc deixant-la de març a novembre, i entraren en suspensió de pagaments per a evitar la fallida, ya que tenien deutes d'uns 100 millons d'euros. Els accionistes decidiren rescindir el contracte en Paramount a un any de la seua ale, puix havien vist que aun en l'image de la cinematografica el Parc no remontava el vol i s'embojacava una gran quantitat de diners soles per l'image, no per la gestió de Terra Mitica i l'inyecció de diners. Se pretengué construir una nova atracció: "Synkope", la qual fon rebuda casi al final de la temporada. Finalment obrí, pero s'optà per fer la gran inauguracio en 2005 i aprofitar el tirada en una campanya agressiva tenint com image a l'humoriste Florenti Fernández.

L'objectiu de 2006 fon reflotar el parc. Se feren retalls en el gast i varis canvis respecte als espectaculs. També se decidí construir una nova atracció en l'area de les Illes, "La colera d'Akiles". Finalment, en 2006 el parc conseguí beneficis operatius, 600.000 Euros. Un acort entre caixes i acreedors permete alçar la suspensió de pagaments i alçar la llosa de 260 millons fins deixar-los en 20, al vendre els terrenys d'expansió del parc.

 
"Inferno" la montanya rusa 4D inaugurada en 2007.

De cara a 2007 el parc ha ingressat 19 millons d'Euros gracies a la venda de terrenys. S'inaugurà Inferno una montanya rusa 4D,unica en Espanya,[1]i també espectaculs i una torre de 100 metros d'alçada en impressionants vistes panoramiques cridada "Infinit". Estes foren les novetats per al any del renaiximent de Terra Mitica. El proposit de la directiva era alcançar com minim el milló de visitants. Ademés, se creà una divisió per a organisar events i celebracions de tot tipo: bodes, sopars d'empresa, i tot tipo de convits, per a explotar també el potencial del parc quan este està tancat.

En tot això, se pretenia que Terra Mitica quedara consolidat com el Parc Tematic de la Comunitat Valenciana, Murcia i Castella-La Taca, en un futur solit i estable.

A principis de l'any 2009, el director general de Terra Mitica, John Fitzgerald, envià un i-mail des d'Estats Units anunciant la seua dimissió. Açó derivà el que la decima temporada del parc tematic fose un tant improvisada. La junta directiva decidí contractar a l'economiste Joan Josep de Torres, qui dirigí en un principi l'Oceanogràfic de Valéncia i portà a flota a Parc Warner Madrit. De Torres s'incorporà en estiu de 2009 i està començant a moure el parc per a aixina conseguir beneficis operatius a curt determini, afegint nous espectaculs, obrint atraccions tancades, i promocions interessants.

El parc obri les seues portes novament el 6 de març de 2010, i els rumors que corren pel parc apunten a nous grans espectaculs i ya se confirmà l'incorporació de nous personages al parc, junt a Mític, Cuca i Babá, les actuals mascotes del parc. Les mascotes que s'incorporaren foren: La abella miula , Vickie el vikingo, Heidi i els seus amics. No obstant, durant l'estiu d'este mateix any se sabe que el parc seguia llançant perdües i estava en venda.[2][3] Finalment s'ha llogat durant 10 anys al grup Aqualandia-Mundomar,[4] deixant de costat atres opcions com Parcs Reunits i Aspro.

Venda a Aqualandia

En 2012, Terra Mitica fon venut a l'empresa Aqualandia per 67 millons d'euros, quan el complex costà a les arques publiques i el sector financer valencians un minim de 377 millons.[5]

Zones Temàtiques

 
"Far d'Alejandría", un dels simbols del parc Terra Mitica. Este ubicat en la zona d'Egipte.

Terra Mitica se dividix en sis arees temàtiques. Es un parc tematic basat en les antigues civilisacions del Mediterraneu com: Egipte, Grecia, Roma, Les Illes i Iberia. Cada zona intenta reproduir fidelment detalls que existixen o existiren en dites civilisacions i cultures per a conseguir una immersió màxima, alguna d'elles posseixen replicas més o menys exactes de ponts i monuments artistics i històrics. Res més entrar en el parc, se poden contemplar el portic del Temple de Khonsu en Karnak en el que apareix el faraó fent diferents ofrenes als deus. Part d'este portic se pot visitar en el Museu Egipci de Berlín. Una volta dins del parc, el visitant pot contemplar l'obelisc "l'agulla de Cleopatra" (cuyo original se troba en l'actualitat en Londres), una replica del Far d'Alejandría, d'una casa senyorial de Pompeya, diferents palaus grecs, la porta dels lleons de Micena, el Circ Maxim, etc.[6] En el parc hi ha un total de 21 atraccions[7] i 17 espectaculs[8] (emocio segons color: roig-fort , groc-mig , vert-suau , blau-infantil), que s'han ubicat i descrit a continuació. Alguna d'estes atraccions o espectaculs poden estar parats o de baixa segons temporada u atres causes.

Egipte

Es l'area de benvinguda al parc. Mesura 76.881 m2 i en ella podem trobar l'Egipte dels faraons.

Atraccions
Atraccio Tipo Descripció
Port d'Alejandría passeig aquatic Les naus Seker i Henu realisen un passeig panoramic pel llac fins El Moll, en Iberia.
Catarates del Nilo log flume Deslízat per una montanya rusa d'aigua en els sarcofacs del Faraó, en 2 caigudes, una de 20 m i l'atra d'esquena de 10 m.
Akuatiti log flume Reproducció de les Catarates del Nilo per als mes menuts.
Infinit Intamin Gyro Tower Torre d'observació de 100 metros d'alçada. En esta atracció podras gojar de les millors vistes al mediterraneu i al parc.
Espectaculs
Espectacul Tipo Descripció
Cuca, Mitic i Babá trobament en personages Els personages de Terra Mitica se troben en la zona per a fer-se fotos.
El Carro d'Hamal animacio itinerante Brinda en els nostres anfitriones pel Mediterraneu, ríe, balla i refréscat.
La Piramide de l'Aterrament walk through - passage d'aterrament Recorregut d'aterrament dins de la "Piramide de Keops".
Danses de Karnak espectacul galliponter Espectacul de dansa en l'entrada del parc.
Isis La Regina dels deus espectacul galliponter Sacerdots i sacerdotises d'Isis oficien este ritual per a venerar a la regina dels deus.

Grecia

En una superficie de 59.197 m2 es l'area en major numero d'atraccions grans de tot el parc, un total de 4.

 
Image nocturna de l'atracció Els Ícaros en la zona de Grecia de Terra Mitica
 
Espectacul galliponter de combat en espases i atres armes representat en la zona de Grecia de Terra Mitica
Atraccions
Atraccio Tipo Descripció
El Llaberint del Minotaure darkride Els passagers que s'internen en el llaberint s'enfronten a les mateixes proves que Teseo, soles que esta volta tenen al seu alcanç unes pistoles de llum laser en les que assolar a tots els aterradors companyers del Minotaure. L'atracció esta composta per un total de 76 criatures animatrónicas, incloent 14 hidres, nimfes, 1 descomunal dragó i una manada de pterodactils entre atres.
Temple de Kinetos cine 5D Novetat 2013. Cine en 5 dimensions a on experimentaras una carrera de coches i una de naus espaciales sense eixir del temple.
La Furia de Salamandra aquatica en Splash Dos refrescants escabuçons (de 10,5 i 15 m d'alçada) en una escenografia presa de la lliteratura d'aventures maritimes que relatava els viages dels antics cretensos i micenics.
Els Ícaros cadira voladores 3 files d'engrunsadores sobre els que se sura suaument mentres se gira, pujant i baixant, i se goja d'unes vistes del Parc, en les plages i rascacels de Benidorm al fondo.
Alucinakis Hybrid coaster Replica infantil del Magnus Colossus. Els raïls i l'estructura, igual que en la seua germana major, són de fusta, i reproduixen els carrils que solcaven les mines romanes.
Arriarrix Atracció infantil a on se puja a llomello de mitologics cavalls.
Synkope Pendul que gira a 90km/h a una alçada de 35m. Balancejant-se fins formar un angul de 120º sobre el sol.
Titánide Terra Mitica Inverted coaster Montanya rusa invertida que alcança 80 km/h en un vertiginos descens des de 31 m d'alçada i 5 inversions. Fabricada per Vekoma.
Espectaculs
Espectacul Tipo Descripció
L'Odissea de Calixta teatre de titaros Espectacul de porrites a l'aire lliure.
Driadas animacio itinerante Dos exploradors despistats troben el lloc exacte a on ballen les Driadas una volta a l'any.
Teseo i els Titans espectacul galliponter Espectacul de lluites que conte com Hiperión s'enfrontà a Zeus pel tro de l'Olimpo.
El Viage Magic espectacul galliponter Canta, balla i juga al son de cançons i jocs en els que dos divertits viagers te contaran els seus destarifats ardits.

Roma

En esta zona del parc podem trobar dos zones diferenciades. Fort romà i Roma Imperial. En les seues 100.985 m2 es la zona més gran del parc .

Atraccions
Atraccio Tipo Descripció
Magnus Colossus wooden coaster Montanya rusa de fusta en una llongitut de 1.149,7 m, una caiguda de 36 m, alcançant els 92 km/h.
El Vol de Fenix caiguda lliure Caiguda lliure des de 56 m en tan només 3 segons.
Vertigum Atracció infantil basada en un senzill ratoli-gondola que eleva als chiquets en moviments circulars.
Torbellinus cadires voladores Cadires voladores infantils en forma de pars de rojísimos cors.
Ayquesustus caiguda lliure Replica infantil de l'Au Fenix de tan nomes 6 m. Recomanada per a chiquets de més de 5 anys.
Serpentinum carrusel Carros decorats en espirals i cors, i tirats per les simboliques oques romanes remenen als chiquets en un carrusel en el que cada menut vagó puja i baixa.
Kexoque Coches de choc infantils. Traslladada a Roma des d'Egipte en 2013 substituint a Tentaculus. Encara conserva els seus colors egipcis originals.
Rotundus noria infantil Noria infantil en vehiculs en forma de pardal. Eleva suaument als chiquets per damunt de l'empalizada romana.
Inferno coaster 4D Montanya rusa 4D tipo zacspin realisada per Intamin.
Espectaculs
Espectacul Tipo Descripcio
Mitic Danse espectacul galliponter Balla el Mitic Danse en les nostres bailarinas i en Mitic, Babá i Cuca.
Espartaco espectacul galliponter Espectacul de recreació històrica, que conte el moment en el que Espartaco, acompanyat d'un grup d'esclaus, s'enfrontà a Roma.
Imperium espectacul cirquense Descobrix les cultures que formaren part de l'imperi romà durant el seu maxim esplendor, en este espectacul de circ realisat en el "Circ Maximo" en capacitat per a més de 2.500 persones. Novetat 2013.
Passacarrers Imperium espectacul galliponter Coneix en persona als artistes d'Imperium i diviértete en ells pels carrers de Roma.
La Fugida de l'Esclau espectacul galliponter Prisco, un dels esclaus més coneguts de l'imperi romà, és guiat per una patrulla fins la presó Mamertina de Roma.

Les Illes

Esta zona representa les illes del Mar Egeu a on succeiren les mitiques històries de Ulises i Jasón. Les Illes posseix 42.164 m2 convertint-la en l'àrea més chicoteta de Terra Mitica. Rodejada d'aigua i vegetació abundant es una de les arees més acollidores del parc.Ara pertanye a l'area de "Iberia Park".


Espectaculs
Espectacul Tipo Descripció
Magic Experience Espectaculo de Magia Espectacul de trucs de magia en l'interior del teatre de Pandora.
El Somi de Pandora espectacul de llum negra Realisat l'auditori de l'àrea,este espectacul de llum negra, conseguix recrear mons fantastics en l'oscuritat gracies a llanties, pintures i colors especials, que produixen uns efectes visuals sorprenents.

Iberia

Area en 78.394 m2. Representa un poble Llevantisc del segle XVII.

Atraccions extintes

 
L'area d'Iberia, en la torre "Infinnito" al fondo, una de les novetats del 2007.

Egipte

  • El Misteri de Keops (2000-2004)

Atraccio de recorregut en l'interior de la Piramide de keops.

Iberia

  • Tren Brau (2000-2007)

Montanya rusa "powered" (el moviment se conseguia a través de rodes neumatiques, prescindint aixina de la tipica cadena o lift) que contava en dos recorreguts no paralels i que en algun moment tenien efecte de choc. Fon desmantellada a amijanats de 2007 en motiu de l'obertura de les atraccions Infinnito i Inferno, aparte del seu alt cost energético.

  • Barbarroja (2000-2013)

Fon l'espectacul estrela de Terra Mitica des dels seus inicis. Se representava l'historia del pirata Barbarroja que aplegava a un menut poble de la costa a saquejar a les seues habitants.

Les Illes

  • Les Sorpreses dels Deus (2000-2003)

Cine multimedia en animatronics, efectes especials, laser i un donyet.....

Galeria de fotos

Vore tambe

Atraccions de Terra Mitica

Atres parcs tematics en Espanya

Referencies

Enllaços externs

Commons