Adeline Rucquoi (Brusseles, 1949) és una historiadora, hispanista i migevalista francesa.

Biografia

Naixcuda en la ciutat belga de Brusseles en l'any 1949[1] y de nacionalidad francesa,[2][3] Rucquoi, ha fet estudis de l'història migeval peninsular en l'àmbit castellà, és Doctora en Història per l'Universidad de la Sorbona (París) [4] i dedicà la seua tesis doctoral a la ciutat de Valladolid.[5] Està especialisada en història de la península ibèrica en la Edat Mija, especialment en el Camí de Santiago,[1] pertany al Comité Internacional d'Experts del Camí de Santiago, a la Societat Espanyola de Migevalistes, i membre corresponent de la Real Acadèmia de l'Història d'Espanya, aixina com de les corresponents de Mèxic i Portugal. [4]

Ha publicat monografies com Valladolit en l'Edat Mija (Conselleria d'Educació i Cultura de la Junta de Castella i Lleó, 1987) composta per dos volums: «*Génesis d'un poder» i «El món abreviat (1367-1474)» i descrita per Peter Linehan com una «biografía» de la ciutat—,[6] Rex, sapientia, nobilitas: estudios sobre la península ibérica medieval (Universidad de Granada, 2006),[7] Aimer dans l’Espagne médiévale. Plaisirs licites et illicites (Les Belles-Lettres, 2008)[8] o Mille fois à Compostelle. Pèlerins du Moyen Âge (Les Belles Lettres, 2014), entre otras. En su producción se cuenta también una Historia medieval de la península ibérica.

Referencias

  1. 1,0 1,1 Xurxo Lobato. «Peregrinos, no vagabundos», 21 de agosto de 2010.
  2. «Adeline Rucquoi - Camino de Santiago en Galicia: web oficial». Consultat el 16 de noviembre de 2017.
  3. Oriol López. ««El hallazgo de la tumba de Santiago fue una respuesta política para dar legitimidad al Reino frente a Roma»», 13 de julio de 2016.
  4. 4,0 4,1 «Adeline Rucquoi».
  5. Plantilla:Cita publicación
  6. Plantilla:Cita publicación
  7. Plantilla:Cita publicación
  8. Erro en la cita: L'element <ref> no és vàlit; puix no n'hi ha una referència en text nomenada :1

Enlaces externos