Mar Roja

Revisió de 12:09 20 feb 2018 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'només' a 'a soles')
La mar Roja

La mar Roja, en una superficie de 430.000 km², té el seu nom per la presencia d'una alga roja flotant, Trichodesmium erythraeum, que a sovint apareix agrupant-se en plaques roges i rosàcees en la superficie d'estes aigües.

Situada entre Àfrica i Orient Mig, és una mar en una concentració de sal molt elevada, un 42 per mil. La causa és la poca aigua dolç que aporten els rius i l'elevada evaporació que experimenta la seua superficie.

La fauna representada en este mar es extraordinariament diversa. Es diu que és, inclós, més rica en corals, peixos i atres organismes marins que el propi Oceà Índic. El seu aïllament ha originat especies endèmiques, es dir, exclusieas d'estes regions.

Les plages de la mar Roja es consideren com un regal de la naturalea. Les aigües del mar Roig son de color blau, netes i cristalines, este mar oferix una varietat de ces de coral i peixos únics en el seu género. La cadena de montanyes en diferents tonalitats de color corren paraleles al mar, i el mar a soles ho separa una planura en la que es pot acampar.

La mar Roja te 1.930 quilómetros de llarc i 270 quilómetros d'ample sobre este mar confluïxquen els següents països, Egipte, Jordània, Israel, Aràbia Saudita, Sudan, Etiopia, Yemen. El Mont de Sinaï és el més alt en 2,285 metros. El clima és practicament tropical i la temperatura de les seues plages es manté entre els 35 i 41 graus, la temperatura de les seues aigües es de 18 i 21 graus en l'hivern i de 21 a 26.5 graus en l'estiu.