Stuka
El Junkers Ju 87 Stuka es un avio de bombardeig en picat de la Luftwaffe que volà en la segona guerra mundial. El Ju 87 Stuka, fon el bombarder en picat mes famos de la guerra.
La Blitzkrieg i el bombardeig en picat
Durant els anys 30, en l'experiencia adquirida en la primera guerra mundial, la forma de fer la guerra evolucionà cap a un nou concepte de guerra llamp (en alemà Blitzkrieg). L'idea fonamental se basa en atacar un territori objectiuen tres fases, conseguint l'invasio de forma tan rapida que les forces defensores no puguen reaccionar:
- La primera d'elles consistix en un bombardeig portat a veta per esquadrelles d'avions que debiliten els objectius estrategics (transport ferroviari, carreteres, llinies electriques, etc.) pero sobretot deuen obrir un corredor lliure de tropes enemigues per a la segona fase.
- La segona fase consistix en una rapida incursio de blindats pel corredor obert per l'aviacio, aço fa que les forces enemigues queden dividixques en dos per eixe corredor de blindats molt dificil d'atacar. Despres de els blindats entra l'infanteria regular, que recolzada per estos, obri el passadiç en el que se troben com si fora un arbre, embojacant a les desorganisades tropes defensores fins la seua aniquilacio o rendicio.
Es obvi que quant mes efectiu i precis siga el bombardeig inicial, menys dificultats trobaren al seu pas els blindats i menys recursos deura gastar la potencia atacant. Els americans demostraren que la forma mes efectiva i economica d'atacar blancs concrets era mediant la tecnica del bombardeig en picat, en la que un avio relativament llauger, armat en poques bombes, que volava a mija altura, se despenjava en picat sobre l'objectiu i amollava les seues bombes durant este recorregut. Al no tindre que calcular a on anava a caure la bomba, la precisio d'este metodo era asombrosa. Esta tecnica desenrollada per l'Aviacio de la marina Estadounidenc fon provada en avions biplans de la serie Curtiss Hawk. ErnstUdet en una visita a Estats Units quedà asombrado en estos aparats i la tecnicadel bombardeig en picat i demanà un com regal per a portar-ho a Alemanya. D'esta manera, els estadounidenços regalaren a Alemania la seua primer “Sturzkampfflugzeug” o bombarder en picat.