Diferència entre les revisions de "La Llengua Valenciana, en perill"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Ficha del llibre ==
 
== Ficha del llibre ==
 
[[Archiu:Lallvenp.jpg|250px]]
 
[[Archiu:Lallvenp.jpg|250px]]
Títul: ''La Llengua Valenciana, en perill''.
 
  
Autor: [[Francesc de Borja Cremades i Marco]].
 
  
Lloc i any d'edició: ([[Valéncia]], [[1982]]).
+
* Títul: ''La Llengua Valenciana, en perill''.
 
+
* Autor: [[Francesc de Borja Cremades i Marco]].
Editorial: [[Grup d'Acció Valencianista]] (GAV).
+
* Lloc i any d'edició: ([[Valéncia]], [[1982]]).
 
+
* Editorial: [[Grup d'Acció Valencianista]] (GAV).
ISBN: 8485872010.
+
* ISBN 10: 8485872010.
  
 
== Sinopsis ==
 
== Sinopsis ==

Revisió de 16:57 14 ago 2023

La Llengua Valenciana, en perill és el títul d'un llibre de l'autor Francesc de Borja Cremades i Marco, religiós, professor de llengües romàniques i escritor valencià.

Ficha del llibre

Lallvenp.jpg


Sinopsis

Les peculiaritats i els dos perills que té la llengua valenciana: el perill castellanisador i el perill catalanisador, el P. Cremades ya els coneix des de fa temps, pero és a partir de llegir En defensa de la llengua valenciana, llibre de Miquel Adlert que fon publicat en l'any 1977, quan brolla en força la seua inquietut per a investigar a fondo els origens i l'evolució de la llengua valenciana. Considera que la publicació del llibre d'Adlert és una crida a tots els valencians i ell respon publicant La Llengua Valenciana, en perill en 1982, despuix de tres anys d'estudi i preparació dels materials.

La Llengua Valenciana, en perill és un ensaig molt meticulós i detalliste, a voltes difícil de seguir, reflex del mateix caràcter de l'autor en la vida real. Refuta de manera molt dura i molt crítica tant al llibre de Manuel Sanchis Guarner, La llengua dels valencians, com al seu autor.

És un document molt vàlit en el qual apunta molts aspectes i qüestions, que inclús hui en dia, més de 20 anys despuix, resulten interessants i útils:

Els temes llinguistics... hagueren mereixcut un tracte mes competent i un estil mes atractiu i clar, per la gran transcendencia de molts d'ells. Creem haver-los redactat en una noble intencio

Vore també

Referències