Llínea 20:
Llínea 20:
== Regne dels Països Baixos (1839-……) ==
== Regne dels Països Baixos (1839-……) ==
−
Després del [[Tractat de Londres (1839)]], les fronteres definitives es varen fixar i el nom de l'estat s'escorçà a '''Regne dels Països Baixos'''. Al morir Guillem III en [[1890]] sense descendència masculina i accedir la reina Guillermina al poder, Luxemburc adoptà un rei diferent del dels Països Baixos per culpa de la [[llei sàlica]]. Esta llei impedí que [[Guillemina I dels Països Baixos]] se convertix en Gran Duquessa. Llavors, el tro de [[Luxemburc]] passà de la [[Casa d'Orange-Nassau]] a la [[Casa de Nassau-Weilburg]], una atra branca de la [[Casa de Nassau]].
+
Després del [[Tractat de Londres (1839)]], les fronteres definitives es varen fixar i el nom de l'estat s'escorçà a '''Regne dels Països Baixos'''. Al morir Guillem III en l'any [[1890]] sense descendència masculina i accedir la reina Guillermina al poder, Luxemburc adoptà un rei diferent del dels Països Baixos per culpa de la [[llei sàlica]]. Esta llei impedí que [[Guillemina I dels Països Baixos]] se convertix en Gran Duquessa. Llavors, el tro de [[Luxemburc]] passà de la [[Casa d'Orange-Nassau]] a la [[Casa de Nassau-Weilburg]], una atra branca de la [[Casa de Nassau]].
−
[[Image:GezichtOpNieuwAmsterdam.jpg|thumb|left|[[Nova Àmsterdam]] en [[1664]], abans que fora canviada en els britànics per [[Surinam]]. Baix els britànics es convertí en la ciutat de [[Nova York]].]]
+
[[Image:GezichtOpNieuwAmsterdam.jpg|thumb|left|[[Nova Àmsterdam]] en l'any [[1664]], abans que fora canviada en els britànics per [[Surinam]]. Baix els britànics es convertí en la ciutat de [[Nova York]].]]
−
El major assentament holandés mar allà fon la Colònia del Cap. Fon creada per Jan van Riebeeck en nom de la Companyia Holandesa de les Índies Orientals en [[Ciutat del Cap]] (en neerlandés Kaapstad) en [[1652]]. El Príncep d'Orange consentí l'ocupació i control britànics de la Colònia del Cap en [[1788]]. Els Països Baixos també posseïen atres colònies, pero els assentaments holandesos en estes territoris eren llimitats. Les més importants eren les de les [[Índies Orientals Neerlandeses]] (hui [[Indonèsia]]) i [[Surinam]] (Surinam fon intercanviat en els britànics per la ciutat de [[Nova Àmsterdam]], hui dia la ciutat de [[Nova York]]). Estes colònies foren en primer lloc administrades per la [[Companyia Holandesa de les Índies Orientals]] i la [[Companyia Holandesa de les Índies Orientals]], abdós empreses privades colectives. Tres sigles més tart estes companyies varen tindre problemes econòmics i en els territoris a on elles operaven el control fon assumit pel govern neerlandés (en [[1815]] i [[1791]] respectivament). Llavors se convertiren oficialment colònies. Durant este periodo colonial els Països Baixos s'involucraren activament en el comerç d'esclaus.
+
El major assentament holandés mar allà fon la Colònia del Cap. Fon creada per Jan van Riebeeck en nom de la Companyia Holandesa de les Índies Orientals en [[Ciutat del Cap]] (en neerlandés Kaapstad) en l'any [[1652]]. El Príncep d'Orange consentí l'ocupació i control britànics de la Colònia del Cap en [[1788]]. Els Països Baixos també posseïen atres colònies, pero els assentaments holandesos en estes territoris eren llimitats. Les més importants eren les de les [[Índies Orientals Neerlandeses]] (hui [[Indonèsia]]) i [[Surinam]] (Surinam fon intercanviat en els britànics per la ciutat de [[Nova Àmsterdam]], hui dia la ciutat de [[Nova York]]). Estes colònies foren en primer lloc administrades per la [[Companyia Holandesa de les Índies Orientals]] i la [[Companyia Holandesa de les Índies Orientals]], abdós empreses privades colectives. Tres sigles més tart estes companyies varen tindre problemes econòmics i en els territoris a on elles operaven el control fon assumit pel govern neerlandés (en [[1815]] i [[1791]] respectivament). Llavors se convertiren oficialment colònies. Durant este periodo colonial els Països Baixos s'involucraren activament en el comerç d'esclaus.
Durant el [[sigle XIX]], els Països Baixos s'industrialisaren lentament, comparat en els seus països veïns, principalment a causa de la gran complexitat que significava modernisar les seues infraestructures, consistents en grans canals d'[[aigua]] i la gran confiança que la seua indústria tenia en l'energia del vent.
Durant el [[sigle XIX]], els Països Baixos s'industrialisaren lentament, comparat en els seus països veïns, principalment a causa de la gran complexitat que significava modernisar les seues infraestructures, consistents en grans canals d'[[aigua]] i la gran confiança que la seua indústria tenia en l'energia del vent.