El [[funcionalisme llingüístic]] estudia com actua el llenguage com a ferramenta de comunicació, analisant quines necessitats tenen els parlants per fer-se entendre i despuix mirant quines estructures llingüístiques ajuden en cada idioma a satisfer-les. Té un enfocament més descriptiu que prescriptiu<ref>Dryer, Matthew S. (2006). "Descriptive theories, explanatory theories, and basic linguistic theory". In Felix Ameka. Catching Language: Issues in Grammar Writing. Berlin: Mouton de Gruyter. pp. 207–234</ref> i s'ajuda de les aportacions de la pragmàtica, teoria del discurs i la llògica per als seues anàlisis. Esta corrent sintàctica va desenrollar-se a partir dels anys 70 ajudat pel concepte de [[competència comunicativa]].
+
El [[funcionalisme llingüístic]] estudia com actua el llenguage com a ferramenta de comunicació, analisant quines necessitats tenen els parlants per fer-se entendre i despuix mirant quines estructures llingüístiques ajuden en cada idioma a satisfer-les.
+
+
Té un enfocament més descriptiu que prescriptiu<ref>Dryer, Matthew S. (2006). "Descriptive theories, explanatory theories, and basic linguistic theory". In Felix Ameka. Catching Language: Issues in Grammar Writing. Berlin: Mouton de Gruyter. pp. 207–234</ref> i s'ajuda de les aportacions de la pragmàtica, teoria del discurs i la llògica per als seues anàlisis. Esta corrent sintàctica va desenrollar-se a partir dels anys 70 ajudat pel concepte de [[competència comunicativa]].