Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
16 bytes afegits ,  09:49 29 dec 2015
m
Llínea 3: Llínea 3:  
==Relat bíblic==
 
==Relat bíblic==
   −
L'Iglésia catòlica recorda este acontenyiment el 28 de decembre, encara que d'acort en l'Evangeli de Mateu, la matança va deure haver succeït despuix de la visita dels Macs al rei Herodes I el Gran (un o dos dies despuix del 6 de giner), encara que també la data de l'adoració dels [[Reis Macs]] a Jesús no té una data donada exactament en les escritures.
+
L''''Iglésia catòlica''' recorda este acontenyiment el [[28 de decembre]], encara que d'acort en l'Evangeli de Mateu, la matança va deure haver succeït despuix de la visita dels Macs al rei Herodes I el Gran (un o dos dies despuix del [[6 de giner]]), encara que també la data de l'adoració dels [[Reis Macs]] a Jesús no té una data donada exactament en les escritures.
   −
És molt corrent l'explicació del [[Nadal]] i demés dates al voltant d'esta com a dates arbitràries, puix estes no figuren en els [[evangelis]]. Segons l'evangelio, Zacaries va saber que Isabel estava prenyada de Joan el Baptiste mentres complia en l'obligació de cremar incens en el Temple, que devia fer cada grup sacerdotal dos voltes per any. Zacaries perteneixia a l'octau grup, el d'Abías, la qual cosa nos dona dos possibles dates per a la concepció de Joan el Baptiste, una a mitan de maig i una atra a mitan de novembre, cap de les quals coincidix en la tradició.
+
És molt corrent l'explicació del [[Nadal]] i demés dates al voltant d'esta com a dates arbitràries, puix estes no figuren en els [[evangelis]]. Segons l'evangelio, Zacaries va saber que Isabel estava prenyada de Joan el Baptiste mentres complia en l'obligació de cremar incens en el Temple, que devia fer cada grup sacerdotal dos voltes per any. Zacaries perteneixia a l'octau grup, el d'Abías, lo que nos dona dos possibles dates per a la concepció de Joan el Baptiste, una a mitan de [[maig]] i una atra a mitan de [[novembre]], cap de les quals coincidix en la tradició.
    
==Evidència històrica==
 
==Evidència històrica==
124 784

edicions

Menú de navegació