Diferència entre les revisions de "Got de precipitats"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 7: Llínea 7:
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
{{traduït de|es|Vaso_de_precipitados}}
+
* British Standard 6523 (1984) Glass beakers for laboratory use
 +
* [http://www.unlu.edu.ar/~qgeneral/tpuno.pdf Introducción al laboratorio químico. Preparación de disoluciones. Química general. Universidad Nacional de Luján. Argentina. Pág. 10]
 +
 
 +
== Bibliografia ==
 +
* ASTM E960 - 93 (2008) Standard Specification for Laboratory Glass Beakers
  
 
[[Categoria:Material químic]]
 
[[Categoria:Material químic]]

Última revisió del 15:11 12 jul 2024

Diferents tipos de gots de precipitats

Un got de precipitats és un simple contenidor de líquits, usat molt comunament en el laboratori. Són cilíndrics en un fondo pla; se'ls troba de diverses capacitats, des d'un ml fins de diversos litros. Normalment són de vidre (Pyrex majoritàriament) o de plàstic. Aquells l'objectiu dels quals és contindre àcits o químics corrosius tenen components de tefló o atres materials resistents a la corrosió. Solen estar graduats, pero esta graduació és inexacta per la mateixa naturalea de l'artefacte; la seua forma regular facilita que chicotetes variacions en la temperatura o inclús en l'abocament passen desapercebudes en la graduació. És recomanable no utilisar-ho per a mesurar volums de substàncies, ya que és un material que se somet a canvis bruscs de temperatura, lo que el descalibra i en conseqüència nos proporciona una mida errònea de la substància.

Este, tal com la seua graduació inexacta, és comunament usat per a transportar líquits cap a un atre recipient com un proveta o a un tubo d'ensaig per un embut. Són resistents als canvis bruscs de temperatura. Té múltiples usos en el laboratori: calfar, dissoldre, etc.

Referències[editar | editar còdic]

Bibliografia[editar | editar còdic]

  • ASTM E960 - 93 (2008) Standard Specification for Laboratory Glass Beakers