Diferència entre les revisions de "Rímini"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 8: Llínea 8:
 
Es troba a uns 15 km al [[sur]] del riu Rubicó, que fon el límit entre la Gàlia Cisalpina i [[Itàlia]]. Antigament, pertanyia a l'Úmbria i el seu nom durant l'època romana i fins a l'edat mija era Arimínium.
 
Es troba a uns 15 km al [[sur]] del riu Rubicó, que fon el límit entre la Gàlia Cisalpina i [[Itàlia]]. Antigament, pertanyia a l'Úmbria i el seu nom durant l'època romana i fins a l'edat mija era Arimínium.
  
Ubicada en el nordest d'Itàlia. Es troba front a la [[mar Adriàtica]] i és el principal i el més populós centre de la Ribera romanyola, la segona ciutat per número d'habitants (despuix de [[Rávena]]) de tota la Romanya i la vigesimoctava ciutat més gran d'Itàlia. És una localitat d'estància estiuenca de fama internacional.
+
Ubicada en el nordest d'Itàlia. Es troba front a la [[mar Adriàtica]] i és el principal i el més populós centre de la Ribera romanyola, la segona ciutat per número d'habitants (despuix de [[Rávenna]]) de tota la Romanya i la vigesimoctava ciutat més gran d'Itàlia. És una localitat d'estància estiuenca de fama internacional.
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Revisió de 18:38 20 gin 2024

Rímini

Rímini, és un municipi italià, situat en la regió d'Emília-Romanya, en la província de Rímini, d'a on és la capital.

Segons el cens de l'any 2018, conta en una població de 149.403 habitants.

Geografia

Es troba a uns 15 km al sur del riu Rubicó, que fon el límit entre la Gàlia Cisalpina i Itàlia. Antigament, pertanyia a l'Úmbria i el seu nom durant l'època romana i fins a l'edat mija era Arimínium.

Ubicada en el nordest d'Itàlia. Es troba front a la mar Adriàtica i és el principal i el més populós centre de la Ribera romanyola, la segona ciutat per número d'habitants (despuix de Rávenna) de tota la Romanya i la vigesimoctava ciutat més gran d'Itàlia. És una localitat d'estància estiuenca de fama internacional.

Referències

Bibliografia

  • Dutour, Thierry (2003), La ciudad medieval. Orígenes y triunfo de la Europa urbana. — Paidós, Buenos Aires, 2005, pág. 85. ISBN 950-12-5043-1
  • Maier, Franz Georg (1968), Las transformaciones del mundo mediterráneo. Siglos III-VIII. — Siglo XXI, México D.F., 1999, págs. 104-105. ISBN 968-23-0887-9

Enllaços externs

Commons