Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2679 bytes afegits ,  17:14 30 jun 2023
Pàgina nova, en el contingut: «'''Carola García de Vinuesa''' (Càdis, 1969) és una mege, científica i professora hispà-australiana. És becària de la Royal Society Wolfson i lí…»
'''Carola García de Vinuesa''' ([[Càdis]], [[1969]]) és una mege, científica i professora hispà-australiana. És becària de la Royal Society Wolfson i líder de grup sénior en l'[[Institut Francis Crick]] en [[Londres]] ([[Anglaterra]]) i en l'Escola d'Investigació Mèdica John Curtin en [[Canberra]] ([[Austràlia]]). És guanyadora del Premi del Ministre de Ciències d'Austràlia al Científic de la Vida de l'Any i la Medalla Gottschalk, i membre de la [[Royal Society]] del [[Regne Unit]].

== Biografia ==

Carola obtingué la Llicenciatura en Medicina en l'[[Universitat Autònoma de Madrit]]. Mentres era estudiant, va treballar en una clínica per a leprosos en [[Calcuta]] ([[Índia]]), a la vora del [[riu Ganges]], i va ajudar a capacitar a treballadors de la salut en àrees rurals de [[Ghana]]. Explicava que la major part dels chiquets ghanesos ingressaven a causa d'una [[meningitis]] impredictible, i que això la va dur a considerar que seria millor amprar el seu temps deprenent la causa de la malaltia mortal, de cara a desenrollar mides preventives.

Es traslladà al Regne Unit per a realisar una formació clínica i la seua investigació doctoral sobre els mecanismes biològics de la meningitis. L'Universitat de Birmingham li va otorgar un Doctorat en Filosofia (PhD) en Inmunologia en l'any [[2000]].

Va rebre una beca de viage internacional Wellcome Trust en [[2001]] per a realisar una investigació posdoctoral en l'Escola d'Investigació Mèdica John Curtin de l'Universitat Nacional d'Austràlia (ANU).

En l'any [[2005]], va descobrir una variant genètica en rates que conduïa a una malaltia autoinmune.

En [[2014]], Vinuesa va obtindre una beca, i en eixe mateix any, en el mes d'abril, va inaugurar el Centre d'Inmunologia Personalisada de la ANU. Fon una de les primeres persones en Austràlia en utilisar la seqüenciació genòmica per a vincular les malalties en la variació genètica.

En [[2015]], fon elegida membre de l'Acadèmia Australiana de Ciències. En octubre de [[2020]], es va convertir en membre de l'Acadèmia Australiana de Ciències Mèdiques i de la Salut.

En setembre de [[2021]], la Lupus Research Alliance li va otorgar un dels dos premis Global Team Science Awards dotat en 3 millons de dòlars a l'equip de Vinuesa, dirigit per la Dra. Virginia Pascual, per a examinar per qué el lupus diferix d'un pacient a un atre.

En [[2022]], Vinuesa es va mudar al Regne Unit per a ocupar un nou lloc en l'Institut Francis Crick. En [[2022]] fon elegida Membre de la Royal Society.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Carola_Garc%C3%ADa_de_Vinuesa Carola García de Vinuesa en Wikipedia]
26 302

edicions

Menú de navegació