Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
8 bytes afegits ,  16:50 6 nov 2018
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La paraula '''Ateneu''' (Del [[Llatí|llatí]] ''athenaeus'', i este del [[Grec|grec]] ''Αθήναιον'', temple de Minerva en Atenes) té el significat segons el Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) de aquella associació que està dedicada a les ciències, l'art o la lliteratura, també del local o sèu social d'eixa associació.
+
La paraula '''Ateneu''' (Del [[Llatí|llatí]] ''athenaeus'', i este del [[Grec|grec]] ''Αθήναιον'', temple de Minerva en Atenes) té el significat segons el [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) d'aquella associació que està dedicada a les ciències, l'art o la lliteratura, també del local o sèu social d'eixa associació.
   −
El terme Ateneu ve del grec ''Athenaion'', que era un temple en [[Atenes]] dedicat a la deesa Atenea, on acostumaven a reunir-se poetes i gents de lletres, que llegien i comentaven les seues obres. Atenea era també la deesa protectora de les arts i els oficis. Els romans, anys despuix, la varen canviar el nom per Minerva, que va seguir sent per a estos la deesa de les ciències, les arts i les lletres.
+
El terme Ateneu ve del grec ''Athenaion'', que era un temple en [[Atenes]] dedicat a la deesa Atenea, on acostumaven a reunir-se poetes i gents de lletres, que llegien i comentaven les seues obres. Atenea era també la deesa protectora de les arts i els oficis. Els romans, anys despuix, la varen canviar el nom per Minerva, que va seguir sent per ad estos la deesa de les ciències, les arts i les lletres.
    
Els sigles han passant pero la societat culta no oblida estos antecedents i seguix nomenant Ateneus als centres dedicats a cultivar les arts i les ciències de tot tipo.
 
Els sigles han passant pero la societat culta no oblida estos antecedents i seguix nomenant Ateneus als centres dedicats a cultivar les arts i les ciències de tot tipo.
26 929

edicions

Menú de navegació