Edició de «Controvèrsia del papa Benet XVI»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
La '''controvèrsia del papa [[Benet XVI]] ''' en l'islam escomençà el [[12 de setembre]] de [[2006]] quan l'alemà Joseph Ratzinger («papa Benet XVI», [[1927]]) donà una conferència titulada «Fe, raó i l'universitat: memòries i reflexions» en l'Universitat de Ratisbona ([[Alemanya]]), a on fon professor de teologia.
+
La '''controvèrsia del papa [[Benet XVI]]''' en l'islam escomençà el [[12 de setembre]] de [[2006]] quan l'alemany Joseph Ratzinger («papa Benet XVI», 1927) donà una conferència titulada «Fe, raó i l'universitat: memòries i reflexions» en l'Universitat de Ratisbona (Alemanya), a on fon professor de teologia.
  
Molts dirigents i agrupacions en el món islàmic expressaren la seua protesta en contra de lo que consideraren un insult i una desfiguració de l'[[islam]], especialment quan Ratzinger usà la següent cita de l'emperador bizantí Manuel II Paleòlec:
+
Molts dirigents i agrupacions en el món islàmic expressaren la seua protesta en contra de lo que consideraren un insult i una desfiguració de l'islam, especialment quan Ratzinger usà la següent cita de l'emperador bizantí Manuel II Paleòlec:
  
{{Cita|Mostra'm també allò que [[Mahoma]] ha portat de nou, i trobaràs solament coses malvades i inhumanes, com la seua directiva de difondre per mig de l'espasa la fe que ell predicava.}}
+
{{Cita|Mostra'm també allò que Mahoma ha portat de nou, i trobaràs solament coses malvades i inhumanes, com la seua directiva de difondre per mig de l'espasa la fe que ell predicava.}}
  
La cita («dures paraules», segons Benet) procedix d'un diàlec de l'any [[1391]] entre l'erudit emperador bizantí Manuel II Paleòlec i un persa cult sobre el terme religió, raó i la guerra santa.
+
La cita («dures paraules», segons Benet) procedix d'un diàlec de [[1391]] entre l'erudit emperador bizantí Manuel II Paleòlec i un persa cult sobre el terme religió, raó i la guerra santa.
  
 
[[Categoria:Catolicisme]]
 
[[Categoria:Catolicisme]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilla usada en esta pàgina: