Sant Sepulcre

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
L'Iglésia del Sant Sepulcre en Jerusalem

L'iglésia del Sant Sepulcre (en llatí Ecclesia Sancti Sepulchri}}), també coneguda com a basílica del Sant Sepulcre, iglésia de la Resurrecció o iglésia de l'Anastasis (en àrap كنيسة القيامة‎‎ [Kaneesat al-Qeyaamah], en hebreu כנסיית הקבר [Knesiyat ha-Kever], en grec Ναός της Αναστάσεως [Naos tes Anastaseos], en armeni Սուրբ Յարութեան տաճար [Surb Harut'ian Tachar]), és un santuari religiós del cristianisme situat en la ciutat de Jerusalem.

Es troba baix la custòdia de diverses confessions cristianes entre elles, catòlics, armenis ortodoxos i ortodoxos.[1]

El lloc, nomenat també Gólgota (en arameu, Golgotha, 'calavera'), és el punt exacte a on —segons els Evangelis— es va produir la Crucifixió, sepultura i Resurrecció de Crist. Es troba dins de la Ciutat Vella de Jerusalem, la qual ademés s'ubica en la llínea de confluència entre la Jerusalem oriental (àrap) i occidental (judeua).

És un dels centres més sagrats del Cristianisme i ha segut un important centre de pelegrinage des del sigle IV. Hui dia alberga la sèu del Patriarca Ortodox de Jerusalem i és la catedral del Patriarcat Llatí de Jerusalem.

Vore també

Referències

  1. Kochav, Sarah: «La busca per a un protestant en el temple del Sant Sepulcre». Revista d'Història Eclesiàstica, 1 d'abril de 1995 (en anglés).

Enllaços externs

Commons