Diferència entre les revisions de "Saborija"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «La '''saborija''' (Del llatí saturĕia, mat. sign., per analogia en sabor.) és una planta herbàcea anual, labiada de l'espècie Satureja hortensis, en fulles...»)
 
m
 
(No es mostren 4 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
La '''saborija''' (Del llatí saturĕia, mat. sign., per analogia en sabor.) és una planta herbàcea anual, labiada de l'espècie Satureja hortensis, en fulles llineals i molles, flors blanques o rosa de càliç acampanat; molt olorosa i que s'utilisa per a adobar olives i uns atres aliments.  
+
[[File:Satureja hortensis 2zz.jpg|thumb|Saborija]]
 +
 
 +
La '''saborija''' (del [[llatí]] saturĕia, mat. sign., per analogia en sabor.), en [[castellà]] ''ajedrea'', és una planta herbàcea anual, labiada de l'espècie Satureja hortensis, en fulles estretes, piloses, llineals i molles i d'un [[vert]] fosc, flors [[Blanc|blanques]] o rosa de càliç acampanat; és molt olorosa i s'utilisa com a infusió estomacal i per a adobar [[Oliva|olives]] i uns atres aliments.  
  
 
La '''saborija borda''', és una planta labiada de l'espècie Hyssopus officinalis, de flors blavenques o liles i poques voltes blanques en una falsa espiga. També rep el nom científic de hisop.
 
La '''saborija borda''', és una planta labiada de l'espècie Hyssopus officinalis, de flors blavenques o liles i poques voltes blanques en una falsa espiga. També rep el nom científic de hisop.
 +
 +
== Enllaços externs ==
 +
 +
* [https://diccionari.llenguavalenciana.com/entries/search?t=Saborija Saborija - [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] - [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV)]
 +
 +
[[Categoria:Biologia]]
 +
[[Categoria:Botànica]]
 +
[[Categoria:Espècies]]
 +
[[Categoria:Plantes aromàtiques]]
 +
[[Categoria:Plantes medicinals]]

Última revisió del 13:30 17 set 2020

Saborija

La saborija (del llatí saturĕia, mat. sign., per analogia en sabor.), en castellà ajedrea, és una planta herbàcea anual, labiada de l'espècie Satureja hortensis, en fulles estretes, piloses, llineals i molles i d'un vert fosc, flors blanques o rosa de càliç acampanat; és molt olorosa i s'utilisa com a infusió estomacal i per a adobar olives i uns atres aliments.

La saborija borda, és una planta labiada de l'espècie Hyssopus officinalis, de flors blavenques o liles i poques voltes blanques en una falsa espiga. També rep el nom científic de hisop.

Enllaços externs[editar]